My Mood Board
GÜZELLİK

My Mood Board

Ünlü Fransız parfümör Olivier Polge’un Chanel için tasarladığı yeni parfüm, ilhamını Coco Chanel’in bir aşktan doğan İskoçya hayranlığından alıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Ocak 2021

1924 ile 1930 yılları arasında Westminster Dükü ile yaşadığı tutkulu aşk boyunca, Gabrielle 'Coco' Chanel sık sık Highlands bölgesini ziyaret etti. Döneme ait karelerde yün dokulu kıyafetler içinde gördüğümüz tasarımcı, zamanının büyük bölümünü sevgilisiyle İskoçya'da balık avlayarak ya da Winston Churchill'in de eşlik ettiği kağıt oyunlarına katılarak geçiriyordu.

İskoçya'nın doğasına duyduğu hayranlık, zamanla koleksiyonlarına yansıdı ve ekose kumaşlarla tasarladığı tüvit ceketlerin çıkış noktası oldu. Şimdi, Paris-Édimbourg arasında geçen bu aşk macerası, Les Eaux de Chanel koleksiyonuna eklenen beşinci parfümle onurlandırılıyor. Paris-Édimbourg parfümün yaratıcısı Olivier Polge; bu macerayı kokuya dönüştürürken, Gabrielle'in en sevdiği bölgeyi anımsatabilmeyi hedeflemiş: "Hem kadınlara hem de erkeklere hitap edebilecek, odunsu bir koku hayal ettim." Parfümün sedir ağacı ve vetiver notaları, yağmurun ıslattığı İskoçya topraklarını hatırlatan bir koku yayarken; yine bu bölgeyle bağdaşan taze ardıç meyvesi de öne çıkan karakteriyle servi ağacı ve lavanta notalarıyla buluşuyor. Polge, parfümün oluşturduğu hissi şu şekilde ifade ediyor: "Sıcak, rahatlatıcı ve maskülen bir koku. Notaları, kırsal alanda başlayarak, evdeki şömine sıcaklığına uzanan bir hikayeyi aktarıyor.

Gabeielle 'Coco' Chanel ve Westminster Dükü, 1928