Karantina Yorgunluğunun 8 Nedeni
GÜZELLİK

Karantina Yorgunluğunun 8 Nedeni

Sabahın erken saatlerinde işe gidip gelmek veya okula koşmak gibi dertlerimizin ve gün içinde çok az sosyal sorumluluğa sahip olduğunuzdan, günlük hayatımızın enerji tüketen anları Covid-19 kısıtlamaları altında ortadan kalktı. Yine de, her zamankinden da

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Ocak 2021

1. Çok Fazla Rafine Karbonhidrat Tüketmek

Tüm öğünlerinizi evde yapmaya başladığınızdan beri yeme alışkanlıklarınız değişti mi? Ya da belki de programdaki değişiklik daha sık atıştırma yaptığınız anlamına mı geliyor? Eğer öyleyse, gündüz uyuşukluğunuzun nedeni bu olabilir. Beyaz pirinç, makarna ve ekmek, patates, tahıl gevrekleri, bisküviler ve keklerde bulunan rafine karbonhidratların vücut tarafından hızla emilme eğiliminde olduğunu ve hormonlarınız üzerindeki etkisinin onları yedikten sonra uykulu hissetmenize neden olabileceğini açıklıyor.

Tam tahıllı bir versiyon seçin ve tabağınıza her zaman biraz protein eklemeye çalışın. Hayvansal protein almanız gerekmiyor. Kullanabileceğiniz lezzetli bir numara, domatesli makarna sosuna nohut eklemek olabilir.

2. Yeterli Egzersiz Yapmıyorsunuz

Halsiz hissettiğinizde yapmak isteyeceğiniz en son şey bu olabilir, ancak düzenli egzersizin yorgunlukla mücadele ettiği ve enerji seviyenizi yükselttiği defalarca kanıtlanmıştır.

Vücudunuz doğrudan güneş ışığından enerji kullanarak D vitamini ürettiğinden, açık havada bir egzersiz yaparsanız bu size ekstra faydalı olacaktır. D vitamini, Newcastle Üniversitesi'nden yapılan bir araştırmaya göre enerji seviyelerini artırmak için hayati öneme sahip.

Doğanın içinde olmak sağlığımızı ve mental refahımızı da artırıyor, bu nedenle dışarıda egzersiz yapmak, ister arka bahçenizde yürüyüşe çıkmak ister online HIIT seansı, zihin ve beden için gerçek bir uyanış. D vitamini genel sağlığımız ve zihinsel sağlığımız için gereklidir. D vitamininin yağda çözünen bir vitamin olduğunu unutmayın, bu nedenle aşırı miktarda almamaya dikkat etmek, eksik olması kadar önemlidir.

3. İyi Uyumuyorsunuz

Uyku düzeniniz düzensiz olduğunda, yeterince derin uykuda kalmadığınızdan yenilenmiş ve enerji dolu hissetmek için gerekli olan REM uykusunu atlamış oluyorsunuz.

Rutinde bir değişiklik, gündüzleri canlı ve geceleri uykulu hissetmenizi sağlayan hormonları kontrol eden 'uyku - uyanma döngünüz' olarak da bilinen sirkadiyen ritminizi etkileyebilir. Normalden daha az gün ışığı almak, döngünüzü etkileyerek karantina yorgunluğuna neden olabilir. İyi beslenmek ve yatmadan önce rahatlatıcı bir rutin oluşturmak yardımcı olabilir. Bir fincan lavantalı süt uyumadan önce, lavantanın sakinleştirici özelliği ve ılık süt anında rahatlatıcıdır.


4. Stresli veya Endişeli Olabilirsiniz

Yeni bir rutinde ve kendinizi gün boyunca ebeveyn, öğretmen ve çalışan rollerini aynı anda hokkabazlık ederken bulmuş ya da savunmasız yalnız bir aile üyesi iseniz endişeleniyor olabilirsiniz. Tek başına karantina da olmak oldukça zorlayıcı bir durum.Böyle anlarda duygusal olarak bitkin hissetmek doğaldır. Stres ve anksiyete, enerji seviyenizde iniş ve çıkışlara neden olur. Nefes çalışması veya farkındalık meditasyonu gibi gevşeme stratejilerini benimseyerek, gün içinde stressinizi azaltacak ve böylece genel olarak daha az yorgun olacaksınız.

5. Yeterince Yemek Yemiyor, İştahsız Hissediyorsanız

Karantina sırasında daha az aktif olabilirsiniz, ancak yine de kalori yakmaya devam ediyorsunuz; Çoğu insan vücudun normal işlevlerini etkili bir şekilde yerine getirebilmesi için günde en az 1200 kaloriye ihtiyaç duyar. Yetersiz beslenmek, vücudunuzun enerjisini korumak ve bağışıklık sisteminizi desteklemek için ihtiyaç duyduğunuz yakıtı veya vitamin ve mineralleri alamadığı anlamına gelir.

Ayrıca, öğün atlamak kan şekeri seviyenizin dalgalanmasına neden olur ve bu da uyku düzeninizi bozabilir. Gün boyunca düzenli yemek yemeye çalışın. Pirinç, makarna, patates veya ekmek içeren nişastalı bir akşam yemeği, iyi bir gece uykusunu teşvik edebilir.

6. Susuz Kalmayın

İyi su içmek, enerji seviyenizi korumak için de çok önemlidir. Dehidrasyonun yaygın semptomları arasında susuzluk, yorgunluk, baş dönmesi ve baş ağrısı bulunur. Kabızlık, düşük sıvı seviyelerinin başka bir yan etkisidir ve bizi rahatsız edici şekilde şişkin ve halsiz hissettirebilir. Günde en az 1,5 litre - ve ideal olarak 2 litre su içmeyi hedefleyin.

7. Sıkıldınız, Değil Mi ?

Fitness dersleri ve arkadaşlarla kahve buluşmalarından iş toplantılarına ve alışveriş işlerine kadar, günlerimiz daha çeşitli aktiviteler ve ilgi alanlarıyla doluydu. Günler monoton ve tekrarlı hissettirdiğinde ve karantina sırasında olduğu gibi günler bulanıklaşmaya başladığından, uykulu ve motivasyonsuz hissetmek kolaydır. Bunun yerine, yeni bir kitap alın, yeni bir tarif öğrenin, mobilyalarınızı değiştirin veya bir arkadaşınızı arayın. Boş zamanlarınızı doldurun ve bunun için kendinizi daha enerjik hissedeceksiniz. nutmayın, arkadaşlarınız veya ailenizle yapılan düzenli video görüşmeleri, onları gerçek hayatta görmenin en iyi ikinci yoluyken sizi daha bağlı hissettirebilir. Ayrıca, tek başına karantina içindeyseniz gerçekten bir can simidi olabilirler.

8. Çok Fazla Kahve (veya çay) İçiyorsunuz

Çoğumuz sabaha başlamak için bir fincan çay veya kahveye sarılırız, ancak gün içinde kafeine güveniyorsanız, kahve bu durumda ters bir etkiye neden olabilir ve size enerji vermek yerine karantina yorgunluğuna neden olabilir.

Kahve, çay veya enerji içeceklerine eklenen çok fazla kafein, endişe ve huzursuzluk seviyelerini artırabilir ve sizi hem yorgun hem de uykulu hissettirebilir.