Ev Yapımı Doğal 5 Dudak Maskesi
GÜZELLİK

Ev Yapımı Doğal 5 Dudak Maskesi

Kışın cilt bakımı daha özel ilgi gerektirir. Rüzgar, soğuk ve kuru hava cildi daha kuru hale getirir, bu da hoş olmayan çatlak hissine ve uzun vadede kalıcı kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olur. Bütün bunlar sadece yüz ve eller için değil, aynı zam

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Ocak 2021

Bal ve Hindistan cevizi Yağı

Bal maskesinin birçok faydalı özelliği vardır. Sadece dudakları beslemek ve nemlendirmekle kalmaz, aynı zamanda antibakteriyel etkiye sahiptir. Bu maskeyi evde yapmak için eşit oranlarda bal ve hindistan cevizi yağını karıştırın. Gerekirse, her ikisini de ılık bir banyo sırasında önceden eritin. Bu karışımı günde 5 dakika dudaklara uygulayın.

Aloe Vera ve Salatalık

Aloe Vera'nın faydaları özellikleri kozmetikte say say bitmiyor. Nemlendirici bir maske için aloe suyunu rendelenmiş salatalıkla karıştırın ve elde edilen karışımı 20 dakika dudaklara uygulayın. Etkisini görmek uzun sürmeyecek, maskeden sonra dudaklar hemen yumuşak ve daha sağlıklı bir hale gelir.

Zeytin yağı

Sade zeytinyağı, çatlamış dudaklar için gerçek bir cankurtaran olabilir. Evde iken günde birkaç kez pamuklu çubukla dudaklarınıza uygulayın. Hemen ertesi gün dudaklar daha sağlıklı ve yumuşak görünecek ve üzerindeki tüm çatlaklar iyileşecektir.

Badem yağı

Badem yağı bol miktarda vitamin, yağ ve organik asitlerin yanı sıra folik asit içerir. Bu sayede tüm vücut için iyidir: cilt, saç ve tabii ki dudaklar. Badem yağını günde birkaç kez bir merhem olarak uygulayın, ardından dudaklarınız soğuktan etkilenmeyecektir.

Zerdeçal

Zerdeçal genellikle dudak bakım ürünlerine eklenen bir baharattır, çünkü sadece iyileştirici bir etkiye sahip olmakla kalmaz aynı zamanda renk değişikliğini de önler. Maske için, zerdeçal ile hindistan cevizi yağını karıştırın, dudaklarınıza sürün ve 15 dakika sonra durulayın. Bundan sonra baz yağ uygulayın. Maskeyi haftada bir defadan fazla yapmanıza da gerek yok.