Çorba Diyeti
LIFESTYLE

Çorba Diyeti

3 günde 3 kiloya kadar vermek için bir tek gıda diyeti

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Kasım 2010

Hedef: 3 günde ortalama 2-3 kilo.
Günlük kalori: 500 - 800 Kcal

Diyetimde belli bir noktaya gelip dayandım ve malesef tartılar artık bir gram bile oynamıyor. Konuyla ilgili görüş aldığım diyet uzmanları böyle durumlarda "Tek Gıda Diyeti", "Tek Besin Diyeti" veya "Tek Gıda Rejimi" olarak adlandırılan tip diyetleri uygulamamı önerdi.

Bu tarz diyetler aslında son derece sağlıksız ve sadece bir kereye mahsus olarak uygulanması öneriliyor. O da ancak belli durumlarda. İnternette araştırınca Tek Gıda Diyeti'nin tek bir diyet olmayıp, çeşitli yaklaşımları olduğunu öğrendim. Bunların en belli başlı olanları ekmek diyeti, meyve ve sebze diyeti, çorba diyeti ve karışık tek gıda diyeti. Her bir diyet içinden internetten bulduklarım birbine çok benzer olduğundan aralarından bir tanesini olduğu gibi yazıyorum.

Başarılar!

Ekmek Diyeti
Meyve ve Sebze Diyeti
Çorba Diyeti
Karışık Tek Gıda Diyeti


ÇORBA DİYETİ .

Öncelikle tek tip bir çorba diyeti olmadığını belirtmem lazım. Değişik çorba diyetlerini de sizlerle paylaşıyor olacağım. Ama burada genel olarak çorba diyetlerinin uygulanması için aşağıda bir liste önerim var. Soğan Çorbası Diyeti, Lahana Çorbası Diyeti gibi dilediğiniz kalorisi düşük fakat besleyici değeri mümkün olduğunca yüksek bir çorba seçip bu diyeti o çorbayı kullanarak uygulayabilirsiniz.

Bu arada, içindeki katkı maddelerinden dolayı hazır çorbaların çorba diyeti için pek de işe yaramayacağını söylemem lazım. İçeriğini sizin belirlediğiniz herhangi bir sebze çorbası bu diyet için yeterlidir.

Aşağıdaki mönüyü veriyor olmama rağmen aslında beyaz peynir gibi bütün ekstralardan vazgeçip gün içinde istediğiniz kadar çorba içebilirsiniz. Şekersiz olmak koşuluyla çay ve kahve serbest. Tabi tüm diğer diyetlerde olduğu gibi akşam yediden sonra bir şey yemiyor ve gün boyunca bol su içiyoruz.

Bu diyetin günlük mönüleri:

1.GÜN
Sabah : Sabah: 50 gr. beyaz peynir, çay şekersiz
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : İstenildiği kadar meyve + çorba

2.GÜN
Sabah : İstenildiği kadar meyve + çorba
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : İstenildiği kadar et + çorba

3.GÜN
Sabah : İstenildiği kadar meyve + çorba
Öğle : İstenildiği kadar meyve + çorba
Akşam : Pirinç lapası, meyve muz, üzüm hariç + çorba

İyi diyetler!



Not: Diyet Listeleri, bu konuda herhangi bir uzmanlığı bulunmayan, CafeRUJ.com.tr okuyucuları tarafından önerilmektedir. CafeRUJ.com.tr deneyimlerin paylaşımı açısından okuyucularından gelen bu tarifleri yayınlamakla birlikte hiç bir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Kilo vermek ve sağlıklı beslenmek için lütfen bir diyetisyenle görüşün ve diyet yapmaya başlamadan önce tüm sağlık kontrollerinizi tamamladığınızdan emin olun.