5 şubat’ta sohbetli, dinletili “imza günü” gerçekleştiriyor!
LIFESTYLE

5 şubat’ta sohbetli, dinletili “imza günü” gerçekleştiriyor!

Ünlü besteci ve piyanist Anjelika Akbar; 5 Şubat 2011, Cumartesi günü MetroCity D&R’da düzenlenen imza gününde, “İçimdeki Türkiyem” adlı kitabını imzalayacak, katılımcılarla söyleşi gerçekleştirecek ve kendi bestelediği eserlerinden oluşan mini bir resita

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Şubat 2011

Anjelika Akbar, Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları'ndan çıkan "İçimdeki Türkiyem" adlı kitabında; hamileyken UNESCO temsilcisi olarak geldiği ve oğlunu dünyaya getirmek için sadece bir süre kalacağını düşündüğü ancak zaman geçtikçe "ev"i gibi hissederek kalmaya karar verdiği Türkiye'yi, bir kelime Türkçe bilmeyen bir yabancının gözünden aktarıyor. Yaşadığı tüm zorluklara rağmen iyi niyet ve olumlu düşüncelerini kaybetmeyen Akbar, ilk oğlunun hamilelik sürecindeyken başladığı ve 20 yıllık süreç içinde devlet memuru olduğu, bazı zamanlarda "Nataşa" olarak algılandığı Türkiye serüvenini, esprili ve akıcı bir dille okuyucuyla paylaşıyor. Kitabın içinde önemli anılarının fotoğraflarına da yer veren Akbar'ın, Türkiye'de kaldığı ilk ev olan "Susam Sokak"taki evin önünde çekilen kitabının kapak fotoğrafı ise Ara Güler imzası taşıyor.


Sevilen müzisyen Anjelika Akbar; hayranlarıyla, 5 Şubat 2011, Cumartesi günü saat 15:00'de MetroCity D&R'da düzenlenecek söyleşi ve imza gününde bir araya gelecek.

"Piyanist misin, yoksa besteci mi?" diye soranlara cevabım: Ben öncelikle piyano enstrümanıyla bütünleşmiş, onu çok iyi tanıyan bir besteciyim!.. Piyanistliğimin tek farkı şu: ellerimde on parmak yerine on kalbim var; tuşlara onlarla basıyorum!..
Anjelika Akbar