[Alt-Text]
YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Renkli pilav

MALZEMELER

►3 bardak
► 2 yemek kaşığı
►1 büyük
►1 orta boy
►½
►4 bardak
►50 gr.


HAZIRLANIŞI:

Amerikan pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat kadar bekledikten sonra suyunu süzün ve bol suda yıkayın süzülmeye bırakın. Pilavı pişireceğiniz tencerede yağı eritip ince kıyılmış soğanı ve rendelenmiş havucu ekleyin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar sote edin. Pirinç tane tane olana kadar kavurduktan sonra üzerine tencerenin kapağını kapatın. Tavuk veya et suyunu dökün. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte pilavı pişirin. Ateşin altını kapattıktan sonra pilavı demlenmeye bırakın. Kavrulmuş ve soğumuş fıstıkları ve ince kıyılmış dereotunu servis yapmadan önce üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun

YORUM YAP

kalan karakter 2000

ÖNEMLİ NOT: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan HARPERS BAZAAR veya harpersbazaar.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

BİZE ULAŞIN