Renkli pilav
LIFESTYLE

Renkli pilav

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Şubat 2011

MALZEMELER

►3 bardak Amerikan Pirinci
► 2 yemek kaşığı tereyağı
►1 büyük havuç
►1 orta boy soğan
►½ demet dereotu
►4 bardak tavuk suyu
►50 gr. yeşil fıstık
►Tuz

HAZIRLANIŞI:

Amerikan pirinci sıcak tuzlu suda 1 saat kadar bekledikten sonra suyunu süzün ve bol suda yıkayın süzülmeye bırakın. Pilavı pişireceğiniz tencerede yağı eritip ince kıyılmış soğanı ve rendelenmiş havucu ekleyin. Havuçlar yumuşayıncaya kadar sote edin. Pirinç tane tane olana kadar kavurduktan sonra üzerine tencerenin kapağını kapatın. Tavuk veya et suyunu dökün. Kaynayıncaya kadar harlı ateşte sonra kısık ateşte pilavı pişirin. Ateşin altını kapattıktan sonra pilavı demlenmeye bırakın. Kavrulmuş ve soğumuş fıstıkları ve ince kıyılmış dereotunu servis yapmadan önce üzerine serpiştirin.

Afiyet olsun