2011’de halı trendi!
LIFESTYLE

2011’de halı trendi!

Yeni sezonun trendleri tam da istediğiniz farkı size yaşattıracak türden… Renkler ve desenler ile yaşam alanlarında bambaşka diyarların güzel rüzgarları esecek…

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Şubat 2011

Hazırlayan: Gözde Tura/ Trendeko.com

Halılar yaşam alanlarında dekorasyonu tamamlayıcı özelliğe sahiptirler. Ortamda sıcak, güvenilir ve rahat bir atmosfer yaratırlar. Ayrıca mekandaki gürültünün eko yapmasını önler ve ısı kaybına karşı önemli bir rol oynarlar.

Yoğun trafiği olan mekanlarda koyu renkli ve sık desenli halılara yer verin. Antreler ve mutfaklar buna birer örnek olabilir.

Bunun yanı sıra sizin için önemli bir bilgi vermek gerekirse, günümüzde lekeye, küfe, statik elektriğe ve neme karşı son derece dayanıklı halı maddesi polipropilendir. Ayrıca beğenerek aldığınız halıyı altlık ile birlikte kullanırsanız ömrünü uzatmış olursunuz.

Halınızı seçerken evinizin ne tarzda dekore edildiği önemli bir ayrıntıdır. Geleneksel bir tarz hakim ise klasik bir el halısı kullanmanız en uygunudur.

Modern çizgilerin buluştuğu bir mekandan bahsediyorsak son zamanların gözdesi olan peluş veya iplikli halıları diğer mobilyalarınızın rengine uygun şekilde tercih edebilirsiniz.

Seçeceğiniz renk, mekandaki havayı doğrudan etkiler. Açık renkler ortamı olduğundan geniş göstererek küçük mekanlarda kullanılabilir.

Koyu ve sık desenli halılar ise mekanı daha da küçülteceği için geniş ortamlarda kullanılması doğrudur.

Evinizi ya da ofisinizi yeniden dekore etmek isterseniz buna ilk olarak halılardan başlayabilirsiniz.

Modern evlerin sade ve soğuk havasına yeni bir ruh, klasik dekore edilmiş mekanlara ihtişam katacak olan halılar ile evinizi baştan yaratın…