Günde on damlayla ayda 10 kilo
LIFESTYLE

Günde on damlayla ayda 10 kilo

"Doğa, zayıflama konusunda yararlanmak için insanların başvuracağı bir adres. Ancak doğadaki bitki özlerinin gücü, hiç bir doğal kilo verme yönteminde yok..."

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Nisan 2011

Bazı özel doğal ot ve bitkilerin sinerjik etkisi, vücut sağlığına artı katkı sağlayarak, istenilen kilo kaybını destekleyecek şekilde tasarlanmış. Doğal Ürün Uzmanı ve yazar Volkan Kurt, "Doğa, zayıflama konusunda yararlanmak için insanların başvuracağı bir adres. Ancak doğadaki bitki özlerinin gücü, hiç bir doğal kilo verme yönteminde yok" diyor. Şimdiye kadar yüzlerce insan doğadaki bu güç ile bedende biriken inatçı yağlardan kurtuldu.

Doğadaki en hızlı ve etkili yağ yakıcıyı narenciye özlerinde tesbit etmişler. Bu ekzotik bitki damlaları hiçbir kimyasal, yapay aroma ve koruyucu madde içermiyor. Herhangi bir ek çaba harcamadan ayda 10-12 kilo incelmeyi sağlıyor. Narenciye kabuklarından elde edilen uçucu yağ, hergün suya damlatılarak içiliyor. Öğütülmüş doğal yaprak, kök ve bitki özleri ise çözümün diğer parçası. Herbalium'un web sitesinden doğal ve güncel form kazanma yöntemlerini ihtiyacı olanlarla paylaşan Kurt'a göre, organik otlar zengin bir kompleks. Farklı türde ve oranlardaki kombinasyonu sayesinde, metabolizmayı normalleştiriyor. Vücut yağlarını azaltmasının yanı sıra, toksinlerden kurtarıyor, zinde ve aktif bir görünüm sağlıyor

Vücuttaki yağların parçalanarak yakılmasını sağlıyor Günümüzde herbalistler (bitki bilimciler) bu konuda hangi bitkinin kiloları erittiğine ilişkin en ileri araştırmalara sahipler. Ancak uzman bu konuda uyarıyor: "Bitki çeşitliliği bakımından dünyanın en zengin bölgesinden biriyiz. Melissa'dan biberiyeye, civan perçeminden ısırgana kadar çok sayıda şifalı bitki mevcut Anadolu topraklarında. Ancak bunların kök, meyve ve yaprakları doğru zamanda, uygun yerde ve gerektiği biçimde toplanmalı. Şifalı bitkileri iyi tanımak, doğru zamanda ve gerektiği biçimde toplamak gerekir. Örneğin çiçekli bitkiler çiçeklenme başlangıcında, yapraklar çiçeklenme öncesinde ya da sırasında, kökler ise ilkbahar ya da sonbaharda toplanmalı."

Uzman Kurt, bitki özlerinin mucizevi gücünden yararlanma konusunda, insanların bilgi olarak yetersiz olduğunu söylüyor. Bitki özleri yöntemi, sorunsuz zayıflamak isteyenler için çok önemli. Vücutta stoklanmış yağların parçalanarak yakılmasını sağlayan bitki özü, yemeklerden önce içiliyor. Uzman, bir başka konuda da uyarıyor: "Ancak tok tutucu ve yağ yakımını hızlandıran bu içeceğin faydalı olabilmesi için içindeki bitkilerin kullanma tarihine dikkat etmek lazım. Aktarlarda uzun zaman çuvallarda bekletilen bu otların tarihleri belli değil, Kullanım tarihi geçtiğinde zayıflatma etkisi azalıyor"

Tabittaki özler kilo vermeye nasıl yardımcı oluyor?

Bitki özleri, bitkilerin hormonu sayılıyor. Bedendeki hormonlara eş değerde bir görevi olan bu doğal ürün, canlandırıcı ve ateşleyici doğal bir aracı... Doğal Ürün Uzmanı, bu uçucu yağ özlerinin, naturel bitkilerin içinde yer aldığını ve buharla damıtılmak suretiyle, katkısız bir yolla elde edildiğini söylüyor.
Ülkemizin topraklarında yetişen bu şifalı bitkilerin özellikle seçildiğini ve tam anlamıyla bir "yağ çözme" kaynağı olduğunu söylüyor ve ekliyor: "Tabiatın bu formülü her zaman vardı. Ancak doğru bitkiler seçilmiyordu. Kadın erkek herkesin ortak sorununa çözüm doğadan geldi. Fakat özellikle söylemek isterim ki insanlar doğru olana araştırarak, bilinçli olarak ulaşmalı."

Doğadaki ambarın yüksek zayıflatıcı gücü Herhangi bir ek çaba harcamadan, ayda 10-12 kilo incelmeyi sağlayan bu yöntemde doğal yaprak ve köklerin öğütülmüş formu ise çözümün diğer parçası. Kurt'a göre, organik otlar zengin bir kompleks. Farklı türde ve oranlardaki kombinasyonu sayesinde metabolizmayı normalleştiriyor. Vücut yağlarını azaltmasının yanı sıra, toksinlerden kurtarıyor, genel sağlığı geliştiriyor, zinde ve aktif bir görünüm sağlıyor.

Şifalı ve organik bitkileri araştırma merkezi olan Herbalim'un ayrıca özel çay desteği var. Anadolu'nun yeşil alanlarından yetişen otlar temelinde yapılan çay, tokluk hissini tırmandırıyor. Bu yerel mucizevi bitkiler birçok nesiller tarafından toplandı. Doğanın ambarından demlenmiş bu çayın aktif özleri, kilo vermenin bir başka bileşeni. "Kilo felaketine karşı B planı" olarak tanıtılan formül, yağları geri gelmemek üzere gönderdiği için, şimdi en işlevsel zayıflama planı.