02. Yaşam koçuyla tanışıyorum
LIFESTYLE

02. Yaşam koçuyla tanışıyorum

Ayşegül'ün Yaşam Koçu: Maceramız başlıyor...

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Nisan 2011

Merhaba arkadaşlar…

Heyecanlı günler başlıyor. Hayallerime giden yolda, bana destek olacak yaşam koçum, değerli Hakan Arabacıoğlu ile yakında tanışacağım. Giden arkadaşlar, onu çok seviyor. Dediklerine göre, yaşam koçu olacağı, çocuklugundan belliymiş. Küçük yaşlardan itibaren, bilgisini paylaşmaya ve ruhen, bedenen sağlıklı yaşamın gereklerini araştırmaya, uygulamaya başlamış. Akıllı bir adam belli. Üniversite sınavlarında 36. olmuş.

Boğaziçi Üniversitesi İşletme Bölümü'nü bitirip, çokuluslu şirketlerde çalışmış. Anladığım kadarıyla, bilgisi ve zekasıyla, rahatlıkla çok zengin olabilecekken, yaşam koçluğunu tercih etmiş. Bu durum beni çok ilgilendiriyor. Çünkü benim için yaşam, ruhun insana yolculuğudur. Yani bizler ruhsal olmaya çalışan insanlar değil, insan olmaya çalısan ruhlarız.

Yaşam koçum, tanışmadan önce benden bir form doldurmamı istedi. Sanırım dün bahsetmiştim. İsterseniz, formu biraz anlatayım. İlk bölümde, hayatta bundan sonra ne yapmak istediğinizi ve istemediğinizi soruyor. Yani tam bize göre. Yeni bir başlangıca hazırlanıyorsanız, tüm hedeflerinizi sıralayabilirsiniz.

İkinci bölümde başarmak istediklerimiz, ardından kendisinin nasıl yardımcı olacağı sorusu var. Eminim muhteşem tekniklerle insanları hayallerine kavuşturuyordur ama bizim kafamızdan geçenleri sorması da hoşuma gitti. Son bölümde ise koçluk deneyimini nasıl ölçebileceğimizi öğrenmek istiyor….

Ben nasıl mı doldurdum? Onu da yarın anlatacağım. Bakalım ortak hayallerimiz var mı? Hepinizi seviyorum, merak ettiğiniz tüm soruları rahatlıkla sorabilirsiniz…

aysegul@caferuj.com.tr

Ayşegül'ün yaşam serüvenine giden diğer yazılar için TIKLAYIN

Ayşegül kimdir?

Hakan Arabacıoğlu kimdir?