04. Değişime hazır mısınız?
LIFESTYLE

04. Değişime hazır mısınız?

Ayşegül'ün Yaşam Koçu: Hayal ettiğiniz hayata doğru atabileceğiniz en küçük adımın ne olduğunu biliyor musunuz? İşte cevabı…

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Nisan 2011

Merhaba arkadaşlar...

Yaşam koçum Hakan Arabacıoğlu ile çalışmaya başlamadan önce, kendisinin hazırladığı web sitesini inceledim. Ve size de haber vermek istedim. Çünkü kendisinden hizmet alsanız da, almasanız da web sitesi www.zestcoaching.com 'a ücretsiz olarak üye olabiliyorsunuz. Üyelere özel bölümü açtım, muhteşem anketler ve yazılar var. Henüz hepsini okuyamadım. Okudukça sizi bilgilendireceğim.

İlgimi çeken ilk anket, "Değişime hazır mısınız" konulu olandı. Hemen yapmaya başladım. Bir çok cümle var. Bu cümleleri kendinize yakın buluyorsanız, işaretliyorsunuz, aksi halde boş bırakıyorsunuz. Ben sadece iki cümleyi işaretledim. Hayatımın sorumluluğunu yüzde 90 oranında alıyormuşum, yüzde 10 oranında ise mazeret üretiyormusum! Ben yüzde 90 oranında değişime hazırmışım arkadaşlar. Darısı sizin başınıza….

İşaretlediğim cümlelerden biri, "Pozitif düşünerek, hayatımın değişeceğini düşünüyorum ama değişime dair bir adım atamıyorum" du. Bu düşünce kalıbım için ne yapmam gerektiğini de yazmış yaşam koçum: "Olmasını istediğiniz durumla ilgili hayal kuruyor musunuz? Nasıl yapabilirim sorusunu günde kaç defa kendinize soruyorsunuz? Hayal ettiğiniz hayata doğru atabileceğiniz en küçük adım nedir?" İşte ipuçları gelmeye başlıyor arkadaşlar.

Sabahları ve akşamları biraz vakit ayıralım ve nasıl biri olmak istediğimizi, nasıl yaşamayı düşündüğümüzü hayal edelim… Kendimize ve hayallerimize inanmaya başlayalım artık…. İkinci işaretlediğim cümle; "Geçmişimde bir olay var" dı. Yani hayatımda tıkanıklıklara yol açan, aklımdan çıkaramadığım bir olayla ilgili ne yapmam gerektiğini de yazmış değerli Hakan Bey… "Öfkenizi uygun bir dille ifade edin" diyor. Yani oturup, bir mektup yazacağım… Ama bunun belli bir şablonu var. Bu şablona uygun olarak o mektubu hazırlayacağım. Bu şablona da ücretsiz olarak ulaşabiliyorsunuz.

Diğer yazılara bakıyorum…
Para ile ilgili egzersizler.
Artık zengin oluyoruz!
Refah hakkında 37 sır.
Her gün kutlayacak bir başarımız var!
Bazı ilişkiler neden yürümez.
İnsan kendi şansını değiştirebilir mi.
İşleri asistanınıza yükleme egzersizi.
Bağışlama ile ilgili alıştırmalar…
Yani yaşadık arkadaşlar… Ben bunları okudukça size de kısa özetler çıkaracağım ama sizler de dilerseniz, göz atın, paylaşalım.

Hepinizi seviyorum!

aysegul@caferuj.com.tr

Ayşegül'ün yaşam serüvenine giden diğer yazılar için TIKLAYIN

Ayşegül kimdir?

Hakan Arabacıoğlu kimdir?