Ramazan coşkusuna davet
LIFESTYLE

Ramazan coşkusuna davet

Selim - Kerim Altınok şefliğindeki Görme Engelliler Orkestrası , 21 Ağustos Pazar, saat 19.30’da Deposite Outlet Merkezi’nin açık hava etkinlik alanında “Ramazan Coşkusu” adıyla bir konser sunuyor. Herkese açık ve ücretsiz düzenlenen konser, alandaki re

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Ağustos 2011

Selim ve Kerim Altınok şefliğinde 2008 yılında kurulan topluluk, akustik sazların ağırlıkta bulunduğu bir enstrüman grubu ve solistlerden oluşuyor. Türk Müziği'nden Batı müziğine, nostaljik melodilerden çigana, cazdan fasıl müziğine, türkülerden farklı ülkelerin halk şarkılarına uzanan geniş yelpazede nitelikli bir çizgide sanatlarını icra ediyorlar. Topluluk üyelerinin çoğu görme engelli, ancak gören üyeler de var. Bugüne dek Bakırköy Halk Eğitimi Merkezi, Yunus Emre Kültür Merkezi, Maltepe Belediyesi Türkan Saylan Kültür Merkezi, Bahçelievler Kültür Merkezi, Kültür Koleji Mezunlar Derneği Lokali, Carousel AVM, Deposite Outlet Center, T.C. İstanbul Aydın Üniversitesi, Fethiye Belediyesi Kültür Merkezi gibi pek çok seçkin mekanda konser ve dinletiler sundular; çeşitli televizyon programlarına katıldılar.

Kerim- Selim Altınoluk Kimdir?

23 Aralık 1963 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldiler. Her ikisi de görme engelli ikiz kardeşlerdir. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni sınıf birincisi ve ikincisi olarak bitirdiler. Aynı üniversitede Mali Hukuk alanında doktora yaptılar. Bir süre serbest avukatlıktan sonra hukuk danışmanı olarak çalıştılar. Emekliliklerini takiben görme engelliler alanında eğitim çalışmalarına eğildiler. Bakırköy Halk Eğitimi Merkezi'nde görme engellilere bilgisayar ve İngilizce dersleri veriyorlar. Türkiye'nin ilk dijital sesli kütüphanesini kurdular. Çeşitli şirket ve eğitim kurumlarında engelleri aşma konulu liderlik ve motivasyon seminerleri veriyorlar. Hukuk Fakültesi'ne devam ederken İstanbul Devlet Konservatuvarı Yarı Zamanlı Batı Şan bölümünü de bitiren kardeşler, çeşitli topluluklar, koro ve orkestralar kurdular. Satranç alanında yurt içi ve yurt dışında sayısız şampiyonluklar kazandılar. Hafta sonları seçkin bir mekanda ikili sahne programları yapan kardeşlerin, "Karanlığın Rengi Beyaz" adlı bir kitapları ve Deposite Outlet Merkezi sponsorluğunda çıkan "Yaşadıkça" adlı bir albümleri var. Geçtiğimiz yıl Bakırköy Belediyesi tarafından Bakırköy'de bir parka "Kerim ve Selim Altınok Parkı" adı verildi. Hukukçu, Müzisyen, Koro Şefi, Besteci, Yazar, Eğitimci ve Satranç Sporcusu olarak hayatı çok yoğun yaşayan Kerim ve Selim Altınok ile ilgili ayrıntılı bilgiyi kendi hazırladıkları www.selimkerim.com sitesinde bulabilirsiniz.