Media markt 18. mağazasını İstanbul bahçelievlerde açıyor
LIFESTYLE

Media markt 18. mağazasını İstanbul bahçelievlerde açıyor

Türkiye media Saturn'un Dünya'da büyüme kararı aldığı 3 stratejik ülkeden biri oldu.. Türkiye’ye 2007 yılında ilk olarak Ümraniye’de açtığı mağazası ile giren, Avrupa’nın dev teknolojik market zinciri Media Markt, dördüncü yılında İstanbul’da 8. Türkiy

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Ekim 2011

Media-Saturn Türkiye CEO'su Nuri Topatan Media Markt Bahçelievler Bahçepark Mağazası'nın açılışı dolayısıyla 12 Ekim'de düzenlediği basın toplantısında, hem 18. mağazaları hakkında bilgi verdi, hem de Media Markt'ın 2011 yılsonu büyüme stratejilerini açıkladı.

Media Markt'ın, Türkiye'deki ve İstanbul'daki hızlı nüfus artışı ve genişlemeyi takip ettiğini, yeni mağazalar ile büyümeye devam edeceğini belirten Media-Saturn Türkiye CEO'su Nuri Topatan, "Tüketici elektroniği sektörü 2011 yılının ilk 6 ayında geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 38,2 büyüdü. Her artış her alanda yeni talep doğuruyor. Pazar ne kadar büyürse biz de en az o kadar büyüyoruz. Hem de mağaza değil, Media Markt açarak" dedi.

TÜRKİYE STRATEJİK BÜYÜME KARARI ALINAN 3 ÜLKEDEN BİRİ

Media-Saturn Türkiye CEO'su Topatan, Media-Saturn'un Dünya'da büyüme kararı alınınan 3 stratejik ülkeden birinin Türkiye olduğunu söyledi. Şirket için Rusya ve Çin ile birlikte Türkiye'nin yeni yatırımların ve büyümenin adresi olduğunu belirten Topatan, 2010 yılında da Media-Saturn'un Dünyada bulunduğu 15 ülke arasında en hızlı büyümenin Türkiye'de gerçekleştiğini açıkladı.

REKABETİN SINIRLARINI BELİRLİYORUZ

Elektronikte rekabetin sınırlarını Media Markt'ın belirlediğini belirten Nuri Topatan, şöyle konuştu: "Media Markt olarak 2007 yılında Türkiye'ye girdik, o günden bu yana gerek İstanbul'da gerekse tüm Türkiye'de Media Markt olarak daha da yaygınlaşmaya, müşterilerimizin hayatlarını kolaylaştırmaya çalışıyoruz. İçinde bulunduğumuz yeni mağazamız toplam 4000 metrekare satış alanına sahip. Sırf teknolojiyi takip etmek, karşılaştırmak, zaman geçirmek ya da keyif almak için gelen fanatiklerimiz var. Bu bize gurur veriyor."

Bahçelievler Bahçepark Media Markt'ın ardından, 2011 bitmeden Kayseri ve Antalya'da da Media Markt açacaklarını belirten Nuri Topatan, "Teknoloji alışverişi keyfini 2011 yılı sonuna kadar iki ilimize daha taşıyacağız. 18. Media Markt olan Bahçelievler Bahçepark'ın ardından, yıl bitmeden Kayseri ve Antalya mağazalarımızı açacağız ve toplam 20 mağazaya ulaşmış olacağız. Gördüğünüz gibi 2011 yılını hızlı kapatıp, 2012 yılına yine iddialı bir giriş yapıyoruz. 2012'de de en az 10 yeni mağaza açacağız" dedi.