Çilekli pasta
LIFESTYLE

Çilekli pasta

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Şubat 2012

Malzemeler:

Üç buçuk çorba kaşığı margarin
3 su bardağı tozşeker + 1/4 su
bardağı tozşeker
3 adet yumurta
1 paket vanilya
2 su bardağı un
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
5 çorba kaşığı su
Bir buçuk su bardağı hindistancevizi
1 çorba kaşığı limon suyu
Bir buçuk su bardağı çilek

Yapılışı:

Margarin, tozşekerin yarısı, 1 adet yumurta ve vanilyayı çırpın. Una daha sonra süt ve kabartma tozunu ekleyerek karıştırın. 24 cm'lik ortası delik kek kalıbını yağlayın. Karışımı kalıba boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-40 dakika pişirin. Fırından aldığınızda 3-4 dakika, kalıbın içinde dinlendirin. Daha sonra kalıbı ters çevirip çıkartın. Kalan tozşekeri suyla birlikte eriyene kadar kaynatın. Hindistancevizi ve limon suyunu ekleyin. Ayrı bir yerde, kalan 2 adet yumurtanın akını çırpın. Daha sonra hindistancevizli karışıma ekleyip hafifçe karıştırın. Pastanın üzerini bu karışımla sıvayın. Çilekleri pastanın ortasına yerleştirip servis yapın.