Leyla ile Mecnun menüsü
LIFESTYLE

Leyla ile Mecnun menüsü

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Şubat 2012

Sevgililer gününe çok az kaldı. Sokaklar kırmızı güller ve kalplerle bezenmiş durumda.

Hala sevgililer gününde ne yapacağınıza karar vermediyseniz sevgiliniz için şık ve romantik bir sofra hazırlamayı deneyin. Yemeklerinizi kısa sürede hazırlayacak, aşk sözcüklerini sevgilinizin kulağına fısıldamak için bol bol zamanınız kalacak…

Sarı mercimek çorbası

Malzemeler:

2 çay bardağı sarı mercimek
1 adet küçük boy soğan
1 sap kereviz
2 çorba kaşığı zeytinyağı
10 gr tereyağı
1 tablet et veya tavuk suyu
1 adet salçalıl kırmızı biber
3 adet orta boy rendelenmiş domates

Yapılışı

Mercimekleri iyice yıkayıp süzün. Yağları hazneye aktarıp kıyılmış soğanı kavurun.
Zar şeklinde doğranmış salçalık biberi, küçük küçük doğranmış kereviz sapını ve rendelenmiş domatesleri de ilave edip kavurmaya devam edin. Sıcak su ve 1 kase sıcak su içinde eritilmiş tavuk veya et suyunu ilave edin. Pişirme süreci bittiğinde istediğiniz zaman servis yapın.

Izgara köfte


Malzemeler:

Yarım kg dana kıyma
2 dilim kepek ekmeği
Yarım kahve fincanı süt
1 adet orta boy soğanın suyu
1diş sarmısak
1 çay kaşığı kimyon, pulbiber
Yarım çay kaşığı kiş niş, tozşeker, kekik
1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı

Tüm köfte malzemesini iyice yoğurun. 1 saat buzdolabında dinlendirin. Çıkardığınızda küçük parçalar koparıp, şekil verin. Pişirin.

Vişneli ekmek tatlısı

Malzemeler:

10 dilim tost ekmeği
1 su bardağı tozşeker
1 litre vişne suyu
1 çay bardağı nişasta
1 su bardağı vişne

Yapılışı

Tost ekmeklerinin kenar kısımlarını kesip, alın. Daha sonra ekmeklerin her birini 4 parçaya bölün. Fırın tepsisine yerleştirin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar tutun. Fırından çıkarıp, bir kenara alın. Vişne suyunu tozşekerle birlikte bir tencereye alıp, kaynatın. Nişastayı az suyla açın ve kaynayan vişne suyuna ekleyin. Karıştırarak tekrar kaynatın. Kızarmış ekmek dilimlerinin üzerine boşaltın. Soğuduktan sonra vişneyle süsleyip, servis yapın.

Sebzeli mücver

Malzemeler:

1 adet havuç
1 adet patates
1 adet küçük soğan
1 adet pırasa
3 dal maydanoz
2 dal taze soğan
3-4 dal ıspanak veya pazı
2-3 adet yumurta
50 g rende beyaz peynir
2-3 kaşık un
Karabiber
Tuz

Hazırlanışı:

Pırasayı, maydanozu ve taze soğanı doğrayın. Bütün sebzeleri rendeleyin ve doğradığınız sebzelere ekleyin. Harçtan birer tavaya kaşık alarak koyun, pişirin.