Izgara yufkalı köfte
LIFESTYLE

Izgara yufkalı köfte

GÜNCELLEME TARİHİ: 14 Şubat 2012

Malzemeler:

300 gram kuzu kıyma
300 gram dana kıyma
1 adet orta boy soğan
2 diş ezilmiş sarmısak
1 adet yumurta
2 dilim kuru ekmek içi
1 tatlı kaşığı tepeleme file antepfıstığı
1 çay kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber
1 adet yufka
1 adet yumurtanın akı

Yapılışı


Her iki kıymayı bir kaba alıp üzerine rendelenip suyu sıkılmış soğanı, ufalanmış ekmek içini ekleyip harmanlayın. Yufka ve yumurta akı hariç tüm malzemeyi üzerine ilave edin. İyice yoğurup kenara alın. Yufkayı düz bir zemine alıp ikiye katlayın. Daha sonra arasına bir fırça ile yumurta akı sürün. Hazırladığınız harcı yufkanın uç kısmına koyup elinizle rulo haline getirin. Sıkıca sardığınız ruloyu tepsiye alın ve buzdolabına yerleştirin. En az 2-3 saat dinlendirip dilimleyin. Izgarada her iki tarafını pişirip arzu ettiğiniz garnitürle servis edin.