Defne yapraklı kuzu şiş
LIFESTYLE

Defne yapraklı kuzu şiş

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Şubat 2012

Malzemeler

750 gram kuşbaşı kuzu eti ,1 adet küçük boy soğan
2 diş sarmısak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yeterince defne yaprağı
1 demet taze soğan
1 demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Tuz

Yapılışı

Soğanı rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Üzerine ezilmiş sarmısakları, tuz ve karabiberi de ilave edip etlere ekleyin. Bu şekilde buzdolabında 2 saat dinlendirin. Büyük boy çöp şişlere bir parça et ve bir adet defne yaprağı olacak şekilde 6-7 adet dizin. Etleri ızgaraya koyarak arkalı önlü kızartın. Diğer taraftan taze soğan, dereotu ve maydanozu ince kıyıp karıştırdıktan sonra geniş bir servis tabağına alın. Pişen şişleri yeşilliklerin üzerine koyarak servis yapın.