Ayva dolması
LIFESTYLE

Ayva dolması

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Şubat 2012

Malzemeler:

2 adet ayva, 1 adet çubuk tarçın
4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy kıyılmış soğan
130 gram kuzu ve dana kıyması
2 çorba kaşığı haşlanmış aşurelik buğday
1 adet rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı karışık taze baharat
1 su bardağından bir parmak eksik rendelenmiş kaşar peyniri
Tuz, karabiber

Domates sos için:

4 çorba kaşığı tereyağı
1 adet büyük boy kıyılmış soğan
1 diş ince kıyılmış sarmısak
3 adet rendelenmiş domates
1 çorba kaşığı salça
2 su bardağı tavuk suyu, tuz, karabiber

Yapılışı

Domates sosu için, kıyılmış soğan ve sarmısağı tereyağında soteleyin. Domates ve salçayı ekleyin. Domates iyice kavrulduktan sonra tavuk suyunu ekleyin. Kaynamaya bırakın. Karışım koyulaşmaya başladığında tuz ve karabiberini ayarlayın. Blendere aktarıp, sosu iyice pürüzsüzleştirin. Bir kenarda bekletin. Üstten 3 cm, alttan 1-2 cm kesilmiş ayvaların çekirdeklerini ve içini çıkarın (etli kısmı 1 cm kalınlığında olmalı). Ayvaları tarçınlı suda haşlayın. Tavada tereyağı ve kıyılmış soğanı soteleyin. Soğan pembeleşmeye başladığında kıymayı ilave edin. Kıyma kavrulduğunda haşlanmış buğdayı, baharatı ve rendelenmiş domatesi ekleyin. Domatesin suyu iyice azaldığında tavayı ateşin üzerinden indirip, tuz ve karabiber ekleyin. Elde ettiğiniz harcı ayvaların içine doldurun. Domates sosunu üzerine gezdirin. Kaşar peynirini sosun üzerine serpin. 180 derece fırında peynir eriyene dek pişirin. Sıcak servis yapın.