Malzemeler:
500 gram kabak
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 diş sarmısak
1 adet soğan
200 gram un
100 gram patates unu
(Hazır pürelik un)
150 gram somon füme
150 gram beyaz peynir
4 adet yumurta
100 gram süt
Yarım demet dereotu
1 tutam pulbiber
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kayısı sosu için:
250 gram kuru kayısı
100 gram domates suyu
1 çorba kaşığı acılı ketçap
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı acı sos
500 gram kabak
1 tatlı kaşığı tereyağı
3 diş sarmısak
1 adet soğan
200 gram un
100 gram patates unu
(Hazır pürelik un)
150 gram somon füme
150 gram beyaz peynir
4 adet yumurta
100 gram süt
Yarım demet dereotu
1 tutam pulbiber
Tuz
Kızartmak için:
Sıvıyağ
Kayısı sosu için:
250 gram kuru kayısı
100 gram domates suyu
1 çorba kaşığı acılı ketçap
Yarım çay bardağı limon suyu
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 çay kaşığı acı sos
Kayısı sos için kayısıları 8-10 dakika kaynatıp süzün. Diğer malzemeleri ekleyip geçirin ve soğutun. Soğanı çok ince kıyıp, sarmısak ve tereyağıyla birlikte soteleyin. Karışımı soğuması için kenara alın. Kabakları temiz bir beze rendeleyin. 3 Bezi sıkıca sararak suyunu sıkın. Rendelenmiş kabağı derince bir kaba alın. Üzerine un, patates unu, küp kesilmiş somon füme, rendelenmiş peynir, yumurtalar, süt, ince kıyılmış dereotu, pulbiber ve tuzu da ekleyin. Bütün malzemeyi yoğurun. İki çorba kaşığı ile karışımdan parçalar alıp kızgın yağda kızartın. Kayısı sosu ile servis yapın.