Sütlü karides
LIFESTYLE

Sütlü karides

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Mart 2012

Malzemeler:

400 gram karides
2 çorba kaşığı tereyağı
1 adet kırmızı biber
2 çorba kaşığı un
Bir buçuk su bardağı süt
Yarım demet dereotu
Tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 çorba kaşığı kapari

Yapılışı

Bir tavada tereyağının yarısını eritin. Karidesleri, jülyen doğranmış kırmızı biberleri ve tuzu ekleyip sote edin. Başka bir tavada kalan tereyağını eritip, unu rengi dönene kadar kavurun. Sürekli karıştırarak üzerine sütü ilave edin. Koyulaşınca ocaktan alın. Kıyılmış dereotunu ekleyip bir fırın kabına boşaltın. Üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpin. Kaparileri de ilave edin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar eriyene kadar pişirip servis yapın.