Fırında pazılı makarna
LIFESTYLE

Fırında pazılı makarna

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Mart 2012

Malzemeler:

Yarım paket makarna
1 çay bardağı sıvıyağ
1 adet orta boy soğan
Yarım bağ pazı yaprağı
Tuz, karabiber
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
100 gram beyaz peynir veya lor
100 gram rendelenmiş kaşar

Yapılışı

Makarnaları haşlayıp suyunu süzün ve bir kenarda bekletin. Yarım çay bardağı sıvıyağda, küp doğranmış soğanı pembeleştirin. Üzerine doğranmış pazı yapraklarını, tuz ve karabiberi ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun. Ayrı bir kapta yumurtaları, 1 su bardağı sütü ve kalan yarım çay bardağı sıvıyağı çırpın. Bu karışımı, önceden haşlayıp soğuttuğunuz makarnalara ilave edin. Ardından ezilmiş beyaz peyniri de ilave edip, karıştırın. Fırın kabını margarinle yağlayıp, tabanına un serpin. Yumurta soslu makarnanın yarısını fırın kabının içine yayın. Üzerine pazılı harcı yayarak dökün. En son olarak kalan makarnayı da üzerine yayıp, rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Isıtılmış 200 derece fırında kaşarlar eriyip, üzeri hafifçe pembeleşene dek pişirin. Ilınınca pazılı makarnayı dilimleyip servis yapın.