Mısır unlu ve mısırlı revani
LIFESTYLE

Mısır unlu ve mısırlı revani

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Mart 2012

Malzemeler:

1 su bardağı mısır unu
1 çay bardağı konserve tane mısır
4 adet yumurta
Bir buçuk çay bardağı tozşeker
3 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı

Şerbeti için:

2 su bardağı tozşeker
İki buçuk su bardağı su
Yarım limonun suyu
Üzerine: Hindistancevizi, mısır

Yapılışı

Yumurtaları bir buçuk çay bardağı tozşekerle birlikte derin bir kapta iyice çırpın. Yoğurt, mısır unu, un, 1 paket kabartma tozu ve vanilya ekleyip, çırpmaya devam edin. Orta büyüklükte bir fırın kabını zeytinyağı ile yağlayın. Karışımı içine boşaltın ve üzerine mısırı serpin. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında 35 dakika pişirin. Bu arada şerbet için tozşeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynatın. Limon suyunu ilave edip, bir taşım daha kaynattıktan sonra ocaktan alın. Sıcak tatlının üzerine sıcak şerbeti gezdirin. Şerbeti çektikten sonra dilimleyip, üzerini hindistancevizi ve mısırla süsleyerek, servis yapın.