Nohutlu mantı
LIFESTYLE

Nohutlu mantı

GÜNCELLEME TARİHİ: 21 Mart 2012

Malzemeler:

1 su bardağı nohut
3 su bardağı un
1 adet yumurta
Aldığı kadar su
1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet orta boy soğan
2 su bardağı yoğurt
3 diş dövülmüş sarmısak
Tuz, karabiber

Haşlamak için:

5 su bardağı su, tuz

Üzerine:

1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı salça

Yapılışı

Un, yumurta ve suyu kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğurun. Hamuru 3 eşit parçaya ayırıp, elinizle yuvarlayın ve üzerini nemli bir bezle örterek 15 dakika dinlendirin. Bu arada bir gece öncesinden suda beklettiğiniz nohutu haşlayın ve süzün. Haşlanmış nohutu bir kenara alın. Tereyağında ince kıyılmış soğanı hafifçe pembeleşene kadar soteleyin. Nohut, tuz ve karabiber ilave edip, karıştırın. Ocağın altını kapatıp, soğumaya bırakın. Dinlenmiş hamurları 2 mm kalınlığında açın. Açtığınız hamurları 3 x 3 cm kare olacak şekilde kesin. Karelerin ortasına nohutlu karışımdan koyun ve hamurları önce üçgen şeklinde kapatın. Sonra da iki ucunu birleştirerek kavuşturun. Kaynamış tuzlu suda hamur yumuşayana kadar haşlayın ve kevgirle servis tabağına alın. Yoğurt ve sarmısağı karıştırıp, nohutlu mantının üzerine dökün.Eritilmiş tereyağında salçayı çevirin ve mantının üzerine gezdirin. Sıcak olarak servis yapın.