Hafif lezzetlerle yaza hazırlanın
LIFESTYLE

Hafif lezzetlerle yaza hazırlanın

GÜNCELLEME TARİHİ: 23 Mart 2012

Uzun zamandır beklediğimiz bahar sonunda yüzünü gösterdi. Ortaya çıkan güneşle birlikte, kışın kalın kıyafetlerin altında gizlenen fazla kilolar hepimizin korkulu rüyası haline geldi. Ana öğünler tamam da, kışın bayılarak yediğimiz baklavaların, şöbiyetlerin, revanilerin yerini kim, nasıl dolduracak?

Paniğe kapılmayın! Bahara özel hafif tatlılarla damak tadınızı bozmayarak forma gireceksiniz.

FERAH KREM BRULE

Malzemeler:

2 paket kutu krema

2 kahve fincanı tozşeker

14 adet yumurta sarısı

1 avuç ince kıyılmış nene yaprağı

Süslemek için 4 yaprak nane

Yapılışı

Fırınınızı önceden 150 dereceye ayarlayın. Süt, ince kıyılmış nane yaprağı ve kremayı tencereye koyup karıştırın. Karışımı orta dereceli ateşte ısıtın. Ayrı bir kaba yumurta sarısı ve tozşekeri koyup çırpın ve tenceredeki kremalı karışımın içerisine ilave edin. 15-20 dakika daha karıştırarak beraberce ısıtın. Karışımı ısıya dayanıklı küçük kaplara paylaştırın. Fırında 30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp oda sıcaklığında 30 dakika bekletin. Nane yaprakları ve kabuk tarçınla süsleyip dondurma ile servis edin.

KİVİLİ YOĞURT SORBE

Malzemeler:

4 adet kivi

1 su bardağı yoğurt

2 paket pasta jölesi

1 su bardağı krema

Yarım su bardağı tozşeker

Yapılışı
Kabukları soyulmuş kivileri püre haline getirin. Pasta jölesini paketindeki tarifini uygulayarak hazirlayin. Kivi püresinin içerisine koyun. Yoğurt, krema ve tozşekeri de ilave edip iyice karıştırın. Ocağın altını kapatın. Karışımı küçük kalıplara paylaştırın. Üzerlerini folyo ile skapatın. Buzlukta 1 saat bekletin. Buzdolabından çıkardığınız kalıpların altını sıcak suya batırın ve servis tabağına ters çevirin.
Taze nane yaprakları ile servis edin. Afiyet olsun.

KIRMIZI MUS

Malzemeler:

1 bardağı krema

1 su bardağı çilek

Yarım su bardağı böğürtlen

Yarım su bardağı frambuaz

Yarım su bardağı toz şeker

2 adet yumurta akı

Tuz, 1 avuç taze nane yaprağı

Yapılışı
Tüm meyveleri püre haline getirin. Nane yapraklarını parçalayıp pürenin içerisine ekleyin. karışımı buzdolabında 1 saat bekletin. Kremayı kabarana kadar çırpın ve dolapta beklettiğiniz meyve püresi ile karıştırın. Ayrı bir kaba yumurta akını koyun; toz şeker ve bir fiske tuz ile birlikte çırpın. Yumurta aklarını orman meyveli karışıma azar azar ilave edin. 30 dakika tekrar buzlukta bekletin. Dondurma kaşığı ile çıkartıp servis tabaklarına pay edin. Nane yaprağı ve çikolatalı sos ile servis edin.

İNCİR ERİK DONDURMASI

Malzemeler:

4 su bardağı süt

6 adet kuru incir

6 adet kuru erik

1 paket krem şanti

5 yemek kaşığı tozşeker

Yapılışı

Derin bir tencereye sütü koyun ve kaynatın. Küp küp doğranmış kuru incir ve erikleri, tozşekeri kaynayan sütün içerisine ilave edin. 30 dakika kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alın. İcerisine krem şantiyi ekleyip iyice çırpın ve servis kâselerine boşaltın. Buzdolabında beklettikten sonra servis edin. Afiyet olsun.