YAZIYI GÖNDER
Adınız, Soyadınız
E-posta Adresiniz
Alıcı E-posta
Mesajınız
www.harpersbazaar.com.tr

Gurut çorbası

Malzemeler:

Yarım kg gurut
5 su bardağı + 1 çay bardağı su
1 adet büyük boy soğan
Yarım çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı gendime veya pirinç
1 çorba kaşığı tereyağı
Pulbiber, nane, tuz

Yapılışı

Gurutu derin bir kaba alın ve üzerini geçecek kadar ılık su döküp, bekletin. Gurut yumuşayınca mikserden geçirin veya tencereye alıp, yavaşça eritin. Erimiş gurutun üzerine 5 su bardağı suyu ilave edip, kaynamaya bırakın. Diğer tarafta soğanı ortadan ikiye kesin ve yarısını yarımay şeklinde incecik doğrayın. Soğanı bir tavada sıvıyağı ile birlikte kavurup, kaynayan guruta ekleyin. Ayrı bir tencerede gendime veya pirinci haşlayın. Üzerine 1 çay bardağı soğuk su ilave edin. Bunu da guruta ilave edin. Tuzunu ayarlayın. Bütün malzemeyi kısık ateşte 20 dakika daha kaynatın. Kalan yarım soğanı yemeklik doğrayın ve tereyağında rengi dönene kadar kavurun. Pulbiber ekleyip, kaynamakta olan çorbanın üzerine dökün ve karıştırın. Üzerine nane serptikten sonra sıcak olarak servis yapın


BİZE ULAŞIN