Sebzeli sulu köfte
LIFESTYLE

Sebzeli sulu köfte

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Nisan 2012

Malzemeler:

1 çorba kaşığı tereyağı
1 adet soğan
2 adet enginar
2 adet patates
2 adet havuç
1 su bardağı bezelye
3 su bardağı su, tuz
Köfte için:
400 gram kıyma
1 adet soğan
1 çorba kaşığı salça
1 çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı kimyon
Tuz, karabiber

Yapılışı

Köfteleri hazırlamak için, kıymayı bir kaba alıp üzerine soğanı rendeleyin. Kalan malzemeyi ilave edip yoğurun. Hazırladığınız harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak köfteler hazırlayın. Diğer taraftan tereyağını bir tencereye alıp, yemeklik doğradığınız soğanı 1-2 dakika kavurun. Üzerine temizleyip küp doğradığınız enginar, patates, havuç ve bezelyeleri ilave edin. Sebzelerin rengi dönünce suyunu ekleyip tuzunu ayarlayın. Su kaynamaya başladığında köfteleri de tencereye alıp 15-20 dakika pişirin. Ocaktan alıp sıcak servis yapın.