Yoğurt terbiyeli etli kereviz
LIFESTYLE

Yoğurt terbiyeli etli kereviz

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Nisan 2012

Malzemeler:

1 kg kereviz
500 gram kuşbaşı kuzu eti
1 adet orta boy soğan
2 adet orta boy havuç
2 çorba kaşığı sıvıyağ
2 çorba kaşığı salça
2 su bardağı su
2 çay kaşığı tuz
Terbiye için: 1 adet yumurta
Yarım limonun suyu
3 çorba kaşığı yoğurt, 1 tutam tuz

Yapılışı

Etleri bir tencereye koyup suyunu salıp tekrar çekinceye kadar kavurun. Yemeklik doğradığınız soğanları ve sıvıyağı ekleyin. Soğanlardan 1-2 dakika sonra salçayı da ekleyin. Suyunu ilave edip etler pişene kadar kaynatın. Kerevizleri ve havuçları yıkayıp soyun. Kerevizleri irice, havuçları ise yuvarlak doğradıktan sonra ete ekleyin Orta ateşte kerevizler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat pişirin. Diğer taraftan yoğurdu yumurta, limon suyu ve tuzla birlikte çırpın. Üzerine pişirdiğiniz yemeğin suyundan 3-4 çorba kaşığı ekleyip yeniden çırpın ve karıştırarak yavaşça tencereye ekleyin. Kereviz yaprakları ile süsleyip servis yapın.