Sebzeli kuzu buğulama
LIFESTYLE

Sebzeli kuzu buğulama

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Nisan 2012

Malzemeler:

800 gram (4 parça) kuzu kol
50 gram tereyağı
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı un
4 su bardağı su
100 gram taze fasulye
1'er adet kabak ve havuç
2 adet patates
1 su bardağı konserve bezelye
Yarım limon
Tozşeker
Tuz
4-5 dal maydanoz

Yapılışı

Tereyağını eritip yemeklik doğramış soğanı pembeleşene kadar kavurun. Üzerine etleri ilave edin. 10 dakika kavurup unu ekleyin. Bir- iki kez çevirip suyu ilave edin. Tencerenin kapağı kapalı olarak pişmeye bırakın. Fasulyeleri ikiye bölün. Kalan sebzeleri irice doğrayın. Limonu dilimleyin. Etler yumuşayınca üzerine limon dahil tüm sebzeleri (maydanoz hariç) ilave edin. Tuz ve tozşeker ekleyin. Sebzeler yumuşayana kadar pişirip ocaktan alın. Kıyılmış maydanoz ekleyerek servis yapın.