Arpacık soğanlı yahni
LIFESTYLE

Arpacık soğanlı yahni

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Nisan 2012

Malzemeler:

400 gram arpacık soğan
400 gram kuşbaşı kuzu eti
3 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı salça
Yarım çorba kaşığı acı biber salçası
Yeteri kadar sıcak su
Yarım demet maydanoz
Tuz, karabiber

Yapılışı

Eti yıkayıp bir tencereye alın. Kendi suyunu salıp yeniden çekene kadar, orta ateşte kapağı kapalı pişirin. Üzerine soyulmuş soğan, tereyağı ve salçaları ekleyin. Birlikte 5 dakika sote edin. Soğanların üzerini örtecek kadar sıcak su ilave edin. Et yumuşayana kadar pişirin. Daha sonra ince kıyılmış maydanoz ekleyin. Tuz ve karabiber serpin. Birkaç dakika daha pişirip servis yapın.