Malzemeler:
500 gram kıyma
2 adet soğan
4 adet yufka
1 kahve fincanı pilavlık bulgur
4 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber
2 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzerine: 3 adet yumurtanın akı
2 su bardağı galeta unu
Yapılışı
Harç için soğanları incecik kıyın. Kıyma ile birlikte iki çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Tuz, karabiber, sapları ayıklanıp haşlanmış kuşüzümü ve bir kahve fincanı haşlanmış bulguru ekleyin. Karıştırıp, tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde su ve kalan sıvıyağı karıştırın. İki adet yufkayı üst üste koyup, iki tarafına da yağlı karışımdan sürün. Yufkaları üst üste koyun. On iki adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Kalan iki yufkayı da bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine kıymalı harcı paylaştırın. Sigara böreği gibi sarın. Önce yumurta akına, sonra galeta ununa batırıp, 200 derece fırında kızarana dek pişirin.
500 gram kıyma
2 adet soğan
4 adet yufka
1 kahve fincanı pilavlık bulgur
4 çorba kaşığı kuşüzümü
Tuz, karabiber
2 çay bardağı su
1 çay bardağı sıvıyağ
Üzerine: 3 adet yumurtanın akı
2 su bardağı galeta unu
Yapılışı
Harç için soğanları incecik kıyın. Kıyma ile birlikte iki çorba kaşığı sıvıyağda kavurun. Tuz, karabiber, sapları ayıklanıp haşlanmış kuşüzümü ve bir kahve fincanı haşlanmış bulguru ekleyin. Karıştırıp, tencereyi ocaktan alın. Ayrı bir yerde su ve kalan sıvıyağı karıştırın. İki adet yufkayı üst üste koyup, iki tarafına da yağlı karışımdan sürün. Yufkaları üst üste koyun. On iki adet üçgen oluşturacak biçimde kesin. Kalan iki yufkayı da bu şekilde hazırlayın. Üzerlerine kıymalı harcı paylaştırın. Sigara böreği gibi sarın. Önce yumurta akına, sonra galeta ununa batırıp, 200 derece fırında kızarana dek pişirin.