“Tuz mağarası” nefes aldırıyor!
LIFESTYLE

“Tuz mağarası” nefes aldırıyor!

Tuz mucizesi; astım, bronşit gibi yüksek risk grubuna giren kronik hastalıklara alternatif bir öneri sunuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Nisan 2012

Dünyada uzun yıllardan beri tuzlu havanın çeşitli solunum yolu hastalıklarına iyi geldiği biliniyor. Doğal ortamında yeteri kadar negatif iyonlu hava bulunmayan ülkeler, çözümü "tuz mağaraları"nı yaratmakta buldu. "Tuz mağarası"nda havaya çok ince öğütülmüş

Himalaya tuzları püskürterek mikrop ve alerjenlerin olmadığı steril, rahatlatıcı ve negatif iyonlu bir ortam sağlıyor. Bu negatif iyonlar insanın kendini daha ferah, zinde ve sağlıklı hissetmesini sağlıyor. Asıl önemli olan ise terapi sayesinde; yorgunluk, stres, solunum zorluğu, astım, enfeksiyon, alerji ve mikrobik hastalıklar gibi solunum problemleri, yine solunan havayla tedavi ediliyor.

Türkiye'nin ilk tuz terapi merkezi olan Sense Renaissance da, bu hizmeti şifalı tuz madenlerindekiyle aynı mikroklima sağlanmış, tamamı doğal tuzlarla kaplı olan bir tuz mağarasında gerçekleştiriyor. 1,5 milyon çocuk ve 6 milyon yetişkin astım hastasının bulunduğu ülkemizde; Sense Tuz Odaları büyük ilgi görmeye başladı.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİYOR

Dünyanın pek çok yerinde astım hastalarının tuz mağaraları, tuz odaları gibi terapi yöntemlerini kullanmakta olduğunu ve bu doğal terapilerle solunum yolu hastalıklarına karşı ilerleme kaydettikleri gözlendi. Dünyada birçok üniversite tarafından olumlu etkileri kanıtlanan tuz terapisi ile özellikle astım hastaları düzenli kürlerden sonra yaşam kalitelerinde ciddi bir iyileşme hissettiklerini belirtti. Tuz terapisi ayrıca iç organlarımızda biriken sigaranın kalıntılarından ve bakterilerden arınmamıza yardımcı oluyor ve bağışıklık sistemimizi güçlendiriyor.

New England Journal of Medicine'de yayınlanan makale (2006); araştırma sonuçlarının ışığında Halo Therapy'nin, yani tuz odası terapisinin faydalarını şöyle anlatıyor: "Tuz terapisi aynı zamanda bağışıklık sistemimizi güçlendirir ve hastalıklara karşı direncimizi yükseltir. 7 ila 12 seans sonunda faydalarını yaklaşık 6-12 ay süresince hissetmeye devam ederiz."