Çarşaf böreği
LIFESTYLE

Çarşaf böreği

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Nisan 2012

Malzemeler:

Hamuru için: 1 kg un, tuz
Aldığı kadar su
1 su bardağı sıvıyağ

İçi için:
Yarım çay bardağı sıvıyağ
2 adet orta boy soğan (2101 Robochop)
400 gram kıyma (2801 S3 Foodprocessor)
1 demet pazının yaprakları
Tuz, karabiber

Üzeri için:
3 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
1 adet yumurtanın sarısı

Yapılışı

Unu geniş bir kaba alıp üzerine tuz ekleyin. Yavaş yavaş su ilave ederek kulak memesinden biraz daha sert bir hamur hazırlayın ve dinlenmeye bırakın. Diğer taraftan soğanları yarım çay bardağı sıvıyağda renkleri dönene kadar kavurup üzerine kıymayı ekleyin. Kıyma kavrulunca üzerine ince kıyılmış pazı yapraklarını tuz ve karabiberi de ekleyin. Pazılar renk değiştirene kadar kavurup kenara alın. Hazırladığınız hamurdan parçalar kopartarak elinizle yemek tabağı büyüklüğünde ve 1 parmak kalınlığında olacak şeklide açın. Her iki yüzüne de sıvıyağ sürüp üst üste koyun ve 20 dakika bu şekilde dinlendirin. Daha sonra hamuru geniş bir örtünün üzerine alın. Elinizi ara sıra sıvıyağa batırın ve kenarlarından çekerek hamuru büyütün. Hamur, yufka büyüklüğüne ve inceliğine gelince kanarlarını keserek düzeltin. Tüm yüzeyine kıymalı harçtan koyun ve üzerine serdiğiniz örtüyü yuvarlayarak rulo şeklinde sarın. Yağlanmış yuvarlak bir fırın tepsisine kendi etrafına sararak yerleştirin. Kalan hamur parçalarını da aynı şekilde hazırlayıp tepsiye yerleştirdikten sonra üzerine eritilmiş tereyağı gezdirin ve çırpılmış yumurta sarısı sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın