“İnsanın hasta, fakir ve çirkin olmaya hakkı yok!”
LIFESTYLE

“İnsanın hasta, fakir ve çirkin olmaya hakkı yok!”

Yazarımız Neslihan Özyükseler, 2 Mayıs’ta “Norbekov” seminerlerinin birinci seviyesine başlamaya hazırlanıyor. Yaşadıklarını her hafta bize köşesinden aktaracak. Ancak öncesinde seminerlerin Türkiye eğitmenleri Doç. Dr. Kabuljan Murzaev ve eşi Mahram Saty

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Nisan 2012

Röportaj: Neslihan Özyükseler/ CafeRuj

Dünyanın pek çok yerinde insanlar "Norbekov" diye tutturmuş gidiyorlar... Gözlerindeki bozukluklarını 10 günde tedavi edenlerden tutun, seminerin ikinci seviyesinde boylarının uzadığını iddia edenlere dair hikayeler duyuyoruz, okuyoruz. Bu seminerleri tamamlamış dolar milyonerlerinden söz ediliyor. Semineri deneyimlemiş insanlara soruyoruz; "Anlatılmaz yaşanır" diyorlar. O halde, yaşayalım! 2 Mayıs'ta "Norbekov" seminerlerinin birinci seviyesine başlayacağım. Yaşadıklarımı her hafta size köşemden aktaracağım. Ama öncesinde seminerlerin Türkiye eğitmenleri Doç. Dr. Kabuljan Murzaev ve eşi Mahram Satymbaeva ile "Norbekov"u konuştum….

Ord. Prof. M. Norbekov'un, "İnsanın hasta, çirkin ve fakir olmaya hakkı yoktur" deyimi bana çok ilginç geldi. Ne demek istiyor?
Mahram Satymbaeva:
Ord. Prof. Norbekov kendisinin çok anlam taşıyan bu ünlü cümlesiyle öğretisinin özünü veriyor. Hepimiz zaten sağlıklı, güzel ve bolluklara sahip olarak dünyaya geliyoruz. Kimse yeni doğan bebeğe hasta ya da çirkin demiyor. Bu yaşam bize armağan edildiyse, onu iyi yaşamayı, keyfini çıkarmayı, değerlendirmeyi öğrenmeliyiz diyor Norbekov. Bunun için ne yapmamız gerekiyor? Hepimizin içinde saklı kalan bu güçlü potansiyeli ortaya çıkarabilmemiz gerekir. İlk olarak bizi rahatsız eden bedensel ve ruhsal problemlerden kurtulmamız, sonra ise belirlediğimiz hedeflere yönelik çalışmalar yapmamız lazım.

Şimdi ben 10 gün boyunca günde 3 saatimi ayırarak, bu yöntemleri öğrenebilecek miyim?
M.S.:
Eğer özümserseniz ve ödevlerinizi aksatmazsanız, kesinlikle evet!

Peki zor mu bu alıştırmalar, ödevler ağır mı?
M.S.:
Hem kolay, hem de çok keyifli. İnsanlar seminerin ilk günlerinden itibaren kendini neşeli, eğlenceli ve samimi bir ortam içinde buluveriyorlar. 10 günlük seminer tümüyle müzik eşliğinde yapılıyor.

Peki sizleri biraz tanısak...
M.S.:
Ben San Petersburg Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni Adli Tıp bölümünü tamamladım. Yüksek lisansımı sosyoloji ve psikoloji bilimleri üzerine yaptım. Moskova'daki Norbekov Enstitüsü'nde 3 sene süren gerekli olan eğitimi aldım ve sonra sertifikalı eğitmen olarak Türkiye'de Norbekov Sistemi seminerlerini vermeye hak kazandım. Eşim, Doç. Dr. Kabuljan Murzaev. Moskova Devlet Pedagoji Üniversitesi ve Marmara Üniversitesi'nde doktoralarını yaptı. Moskova Norbekov Enstitüsü'nde gerekli eğitimleri aldı. Moskova Psikoterapi - Psikoloj Enstitüsü'nde de eğitim aldı. Şimdi hem Türkiye Norbekov Merkezi yöneticisi hem eğitmen görevlerini yapıyor.

Ord. Prof. Mirzakarim Norbekov kendi adını taşıyan Enstitüsü'nün ve Merkezi'nin kurucusu olarak biliniyor. Siz de bu merkeze bağlı olarak çalışıyorsunuz. Bugüne kadar yaptığınız çalışmalardan bahseder misiniz?
Kabuljan Murzaev:
Ord. Prof. Norbekov, Moskova'da İnsan Enstitüsü'nü kurduktan sonra insanlara sağlık, mutluluk, neşe ve bolluk içinde yaşamayı öğretmeyi hizmet etmeyi amaç edinmiştir. Norbekov Sistemi seminerleri dünyanın birçok ülkesinde verilmektedir. 3 milyondan fazla insan sağlığına kavuşmuştur. Türkiye'de Norbekov seminerleri 2006'dan beri Türkçe verilmektedir.

Fazlaca reklam yapmıyorsunuz, hatta hemen hemen hiç reklamınız yok. Bunun özel bir sebebi var mı?
K. M.:
Evet, biz reklam vermiyoruz. Mirzakarim Norbekov şöyle diyor: "Sistem'in kendisi bir reklamdır." Katılımcılarımız, bu sistemi daha büyük kitlelere ulaştırmamızı istiyorlar. Seminerimize katılan sinema ve tiyatro sanatçısı, Betül Arım bize şöyle demişti: "Norbekov Sistemi Türkiye'nin her bir semtinde, her bir mahallesinde mutlaka yapılmalı". Seminere katılan herkes; "Neden insanları biyoenerjisiz, ilaçsız, ameliyatsız ve hipnozsuz iyileştiren bu çok etkili yöntemi daha da iyi tanıtmıyorsunuz?" diyorlar. Biz elimizden geleni, yani bu seminerleri en üst seviyede vermeyi çalışıyoruz. İnsanların bizzat seminere katılarak ve yaşayarak potansiyelleriyle neler gerçekleştirebileceklerini görmelerini istiyoruz.

Norbekov Sistemi'nin geçmişi ne kadar?
M.S.:
Bu sistemin 30 seneden fazla bir geçmişi vardır. Ord. Prof. M. Norbekov'un sistemi kadim Doğu ve Abu Ali İbni Sina öğretilerine, çağdaş tıpa dayanıyor. Norbekov, 18 ilmi buluşları için telif hakkı almıştır. Görme yetisini iyileştirme yöntemleri dünyada bir devrim yaratmıştır. Sistem o kadar etkili ki, iyileşmesi imkansız olarak görünen hastalar bile iyileşiyor. Katılımcılar seminerin ilk günlerinden itibaren net bir sonuçlar almaya başlıyorlar.

Seminerlerin yaş sınırı var mı?
M.S.:
Hayır yok. İstanbul'da 88 yaşındaki bir hanımefendi katıldı ve çok güzel sonuçlar aldı. Yani insan kendisinin neler yapabileceğini öğreniyor. Önemli bir not; sistem sayesinde yok edilen rahatsızlıklar hiçbir zaman geri dönmüyor.

Sistemde kullanılan yöntemlerden biraz ayrıntı verseniz...
M.S.:
Norbekov Sistemi çok etkili yöntemleri kapsıyor. Örneğin, omurga ve eklem jimnastiğinin temeli kadim Uzakdoğu savaşçıların tekniklerine dayanıyor. Bu egzersizi yapan insanın bedeni gençleşiyor ve iyileşiyor. Seminerimize katılanlar 5-10 yaş daha genç görünmeye başlıyor. Hayal Gücü Egzersizleri'ni ele alalım. Unuttuğumuz mutlu, neşeli ve sağlıklı olan bizi tekrar bize kazandırıyor. Sistem; beden, zihin, ruh ve duygulara yönelik çalışmaları bir araya getiriyor. Yani insan bütün bir varlık olarak kabul ediliyor. Seminerde göz ayrı, mide ayrı, böbrek ayrı olarak çalışılmıyor, yani insan vücudu bütün bir organizma olarak kabul ediliyor. Tabii, organlara yönelik özel egzersizler de mevcuttur. Vücudun kendisi, hangi organını ilk olarak iyileştireceğine kendisi karar veriyor.

Akademik kariyer de yapmışsınız. Şimdi ise Norbekov seminerlerine daha fazla zaman ayırmaya başlamışsınız…
K.M.:
Teşekkür ederim. Üniversitelerde çalışırken 10'a yakın kitap ve 60'dan fazla bilimsel makaleler yazdım. Biz Türkiye'de 1993'den beri yaşıyoruz. İyi ve kötü günlerimizde Türk insanı daima yanımızda oldu. Çok yardım ve desteklerini gördük. Biz, Rusya'nın kalkınmasına büyük katkısı olan Norbekov Sistemi'ni buraya getirmeyi insani görevimiz olarak gördük. Neden Türk insanı daha da güçlü, daha da sağlıklı olmasın, daha da bolluk içinde yaşamasın? Norbekov Sistemi insanlara bunu sağlıyor. Biz sadece yol gösteriyoruz. Bütün egzersizleri insanlar kendileri yapıyorlar. Yani insan kendi kendini iyileştirebiliyor, hedeflerine nasıl ulaşacağını öğreniyor ve daha da önemlisi neşeli ve mutlu yaşamın anahtarını elde ediyor. Sadece bunları yapma isteği insanın kendisine bağlıdır. Seminerlerimize gelen insan mutlu bir şekilde ayrılırken, biz kendimizi daha da mutlu hissediyoruz.

Sitenizi incelediğimde sağlığına kavuşan insanların çokluğu dikkatimi çekti. Bir örnek paylaşsak okurlarımızla...
K.M.:
Bugüne kadar seminere katılan ve çocuk isteyen 14 aile çocuk sahibi oldu.

Seminere gençler ilgi gösteriyorlar mı? Yoksa hastalıklar başlayınca mı insanlar bu tür arayışlara yöneliyorlar?
K.M.:
Seminerlere gençler katıldığında çok seviniyoruz. 8 bin senelik bu kadim bilgileri çok erken yaşta öğrenmek ve uygulamak onların hayattan zevk alarak yaşamasına, sağlıklı, neşeli, mutlu olmasına, geleceğe umutla bakmasına vesile oluyor. Bir genç Avustralya'dan seminerimize katılmak için gelmişti. Her yarım saatte tuvalete gitmek zorunda kaldığı için daima ders salonunun kapısı önünde oturuyordu. Seminerin 5 ya da 6 günü kalınbağırsak problemini yok etti. Bu gencin mutluluktan nasıl zıpladığını bir görseydiniz. Norbekov Sistemi'nin neler kazandıracağını öğrenmek isteyenlere Norbekov'un "Haddini Bilmez'in Annesinin Nikahı Nerede Kıyıldı" ya da "Bir Milyon Beleş Çözüm Nasıl Bulunur?" okumasını tavsiye ederiz. www.norbekov.com.tr'den de ayrıntılı bilgi alabilirler.

Norbekov Seminerleri kaç çeşit ve kaç seviye?
K.M.:
Kendini geliştirmek isteyenler için 1, 2ve 3 seviye seminerlerimiz mevcutr. 4'üncü seviyeyi bizzat Norbekov vermektedir. Çocuklar için de 5 günlük "Mutlu Çocuk" seminerleri veriyoruz. Şirketlere yönelik özel olarak hazırlanmış 4 günlük "İçsel Gücünüzü Performansa Dönüştürün" seminerimiz de var.

CafeRuj okurlarına son olarak ne iletmek istersiniz?
M.S.:
Seminerimize katılanlar zaten Norbekov'un çok özel anlamlı mesajını iyi biliyorlar. Norbekov Sistemi'ni tanımayan insanlara; "Her biriniz birer elmas olduğunuzu biliyor musunuz? Bu değerli taşI parlamak istiyorsanız, siz de zaten var olan ama saklı kalan bu kudreti, içinizdeki BEN'i keşfetmek istiyorsanız, bir birey olarak dünyada iz bırakmak istiyorsanız, buyurun seminerimize" diyoruz. 10 günlük bu büyüleyici seyahate beraber çıkalım. O zaman kendinizin olağanüstü olanakları kendiniz görürsünüz.