Bacaklarınızı inceltmenin yolu...
LIFESTYLE

Bacaklarınızı inceltmenin yolu...

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Eylül 2012

Ünlülerin Doktoru Medikal Estetik Hekim Dr. Alp Mamak, Hay Sağlık Merkezi'nde uyguladığı, ağrısız, ameliyatsız ve sızısız bacakları birkaç santim inceltmenin yeni yöntemini anlatıyor…

Yazın geldiği ve çizmelerin ve pantolonların yerini etek ve açık ayakkabıların aldığı bu günlerde bacak estetiği daha konuşulur oluyor. Bacakları, kadınların en önem verdiği bölgelerden biridir ve bacakla ilgili estetik işlemler günümüzde çokça tercih ediliyor.

Özellikle Amerika'da Hillary Clinton ile popüler olan baldır botoksu, artık Türkiye'de de uygulanıyor. Özellikle kas kalınlığına bağlı sebeplerde kası dondurarak inceltme sağlayan botoks, bu bölgede de kullanılıyor. Ağrısız geçen seanslar 15 dakika sürüyor ve 3 seans sonrasında etki daha belirgin hale geliyor. Bacak botoksu yaptırdıktan sonra sık egzersiz yapmak, step ve merdiven çıkma benzeri hareketlerle baldırın tekrar kalınlaşması söz konusu olması nedeniyle önerilmiyor.

İdeal Bacak Nasıl Olmalı?
İdeal bacak, ters dönmüş bir 8 rakamına benzer; alt bacağın alt bölümü (ayak bileği) üst bölümünden (baldır) belirgin şekilde ince olmalıdır. Orta bölüm diye adlandırılan diz bölgesi ise üst baldırdan belirgin bir şekilde ince olmalıdır. Bu görüntü her kadında ideal haliyle bulunmayabilir. Estetik işlemlerle kusursuz bacaklara sahip olmak mümkün. Yakın zaman kadar ince bölgelerin kalınlaştırılması için protez düşünülürken, kalın bölgelerin inceltilmesi için yağ aldırma ve mezoterapi uygulanıyordu. Bu alan yapılan araştırmalarda yağ dokudan farklı olarak, kas kalınlığı ve aşırı egzersizden ötürü de kalınlaşma olabileceği fark edildi. Son yıllarda inceltme işlemlerinde, yağ azaltıcı işlemlerden sonuç alınamayacağı anlaşıldı ve botoks uygulamaları sıkça tercih edilmeye başlandı.

Bacak botoksunun seans ücreti, bacağın kalınlığı ve kas kitlesine göre değişkenlik gösteriyor.