Kendinizi çok mu fazla seviyorsunuz?
LIFESTYLE

Kendinizi çok mu fazla seviyorsunuz?

Facebook'taki profil resminizi seçmek saatler mi sürüyor? Her yaptığınızın fotoğrafını çekip sosyal medyaya mı yüklüyorsunuz? Bu aktiviteler eğlenceli gibi gözükse de tehlike kapıda olabilir. Aman dikkat!

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Aralık 2012

Amerikan üniversitelerinde 16 bin öğrenci arasında yapılan araştırmaya göre son yıllarda narsisizm giderek artıyor. Kişilik bozukluğu olarak görülen bu yeni trendin perde arka¬sında neler var? Cosmopolitan Dergisi, sizin için araştırdı...

SOSYAL SALGIN
Son yıllarda bir salgın olarak adlandırılan narsisizmin temel özellikleri arasında kendini mükemmel görmek, sadece kendini düşünmek ve başkalarını umursamamak ilk sıralarda yer alıyor. Sosyal medya da bu
hastalığın yayılması için uygun bir platform sunuyor. Şöyle ki Facebook ve Twitter üzerinden paylaştığınız fotoğraflar, yazdığınız yazılar, yapt¬ğınız yer bildirimleri size kendinizi önemli hissettiriyor. Ne kadar çok kişi sizi takip eder, yazdıklarınıza, fotoğraflarınıza yorum yaparsa o kadar mutlu oluyorsunuz. İnternet ortamı sayesinde birçok insan koyduğu bir video ya da fotoğraf sayesinde bir anda şöhrete kavuşabiliyor. Reality şovları sayesinde üne kavuşan Kardashian'lar buna en iyi örnek. Durum böyle olunca da 18 ile 25 yaş arasındaki gençlerin en büyük hedefi sadece ünlü biri haline gelmek oluyor.

İŞ SİZDE BİTİYOR
Narsisizmin -dozunda olduğu takdirde- iyi yanları da yok değil. Örneğin iş yerinizdeki en yakışıklı çocuğu tavladınız; bu yüzden günle¬dir herkes sizi konuşuyor. Bu da sizin hoşunuza gidiyor. Bunda ters bir durum yok. Ama siz çocuktan hiç hoşlanmamanıza rağmen sırf herkes size ilgi gösteriyor diye onunla bera-berseniz tehlike çanları çalıyor demektir. İnsanlar size daha fazla ilgi göstersin, hep en popüler olun diye uğraşırken hayatınızın ellerinizden kayıp gitmesine izin vermeyin. Özetle sürekli ilginin kölesi olmaktan kurtulun.

BAŞKALARINI SEVMEYİ ÖĞRENİN
Eskiye oranla çevrenizdeki yakın dostlarınızın gittikçe sizden uzaklaştığını mı düşünüyorsunuz? Bunun sebebi onlarla ilgilenmek yerine sadece kendinize zaman ayırmanız olabilir mi? Neyse önemli olan iş işten geçmeden hatalarınızı telafi etmek. Bir insanın kendini sevmesi, önemsemesi tabii ki çok güzel ancak aşırıya kaçmadan. O ince çizgiyi iyi ayarlamaya özen gösterin. İşe arkadaşlarınızı sevmeyi ve empati kur-mayı deneyerek başlayabilirsiniz. İnanın çok daha mutlu ve huzurlu olduğunuzu siz de hissedeceksiniz.