LIFESTYLE
Cevizli un helvası tarifi
Sofra Dergisi'nin sevilen şeflerinden Elif Korkmazel'in çay saati için birbirinden leziz yeni tarifleri...
GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Aralık 2012
Malzemeler
200 gram (6 çorba kaşığı) Teremyağ
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
2 su bardağı un
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
Cevizli un helvası yapılışı
Teremyağ'ı tencereye alın ve erimeye bırakın. Bu arada şerbeti için tozşeker ve suyu ayrı bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şerbeti bir kenara alın ve hafif ılıtın. Eriyen Teremyağ'ın içine unu ekleyin ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşmaya başlayınca cevizi ilave edin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ılıtılmış şerbeti ekleyin ve bir kez karıştırıp tencerenin ağzını kapatın. Ocağın altını kısın ve tekrar şerbet ile helvanın özleşmesi için 2-3 dakika daha karıştırın. Çorba kaşığı ile şekillendirip servis tabağına alın.
200 gram (6 çorba kaşığı) Teremyağ
3 su bardağı tozşeker
4 su bardağı su
2 su bardağı un
1 su bardağı kıyılmış ceviz içi
Cevizli un helvası yapılışı
Teremyağ'ı tencereye alın ve erimeye bırakın. Bu arada şerbeti için tozşeker ve suyu ayrı bir tencereye koyun ve kaynamaya bırakın. Kaynadıktan sonra şerbeti bir kenara alın ve hafif ılıtın. Eriyen Teremyağ'ın içine unu ekleyin ve unun rengi dönüp kokusu çıkana kadar orta ateşte tahta bir kaşıkla sürekli karıştırarak kavurun. Rengi koyulaşmaya başlayınca cevizi ilave edin. 2-3 dakika daha kavurduktan sonra ılıtılmış şerbeti ekleyin ve bir kez karıştırıp tencerenin ağzını kapatın. Ocağın altını kısın ve tekrar şerbet ile helvanın özleşmesi için 2-3 dakika daha karıştırın. Çorba kaşığı ile şekillendirip servis tabağına alın.