Kıymalı kolay börek tarifi
Sofra Dergisi'nin sevilen şeflerinden Elif Korkmazel'in çay saati için birbirinden leziz yeni tarifleri...
GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Aralık 2012
Malzemeler
100 gram (3 çorba kaşığı) Teremyağ
4 adet yufka
2 adet soğan
250 gram kıyma
1 adet domates
1 adet kırmızı biber
1/2 demet maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber
Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
Kıymalı kolay börek yapılışı
2 çorba kaşığı Teremyağ'ı tavada eritin ve soğutun. Ayrı bir tavada 1 çorba kaşığı Teremyağ'ı eritin ve kıyılmış soğanı kavurun. Kıymayı ekleyin ve 1-2 dakika kavurduktan sonra tuz, karabiber, pul biber ilave edin. Kıymanın rengi dönene kadar kavurmaya devam edin. Küp doğranmış kırmızı biberi ekleyin. Kabukları soyulmuş ve küp doğranmış domatesi ilave edip, 1-2 dakika çevirin. Kıyılmış maydanoz ekleyip ocaktan alın. Teremyağ ile yağladığınız tepsinin içine 1 adet yufkayı kenarlardan sarkacak şekilde serin. En başta erittiğiniz Teremyağ ile yufkayı yağlayın ve her bir yufkayı bu şekilde yağlayarak üst üste koyun. En üstteki yufkayı da yağladıktan sonra iç malzemeyi yayın. Kenardan sarkan kısımları önce 4 parmak eninde içe doğru katlayın. Ortası açık kalacak şekilde kenarları ortaya tekrar kapatın. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında kenarlardaki yufkalar kızarana kadar pişirin.