Soslu kek tarifi

Sofra Dergisi'nin sevilen şeflerinden Elif Korkmazel'in çay saati için birbirinden leziz yeni tarifleri...

Malzemeler

250 gram (7-8 çorba kaşığı) Teremyağ
4 adet yumurta
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı tozşeker
4 çorba kaşığı kakao
1 paket vanilya
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

Sosu için:

1 çorba kaşığı Teremyağ
1 paket (80 gram) bitter çikolata

Kabı yağlamak için:

1 çorba kaşığı Teremyağ
1 su bardağı un

Soslu kek yapılışı
Teremyağ'ı eritip soğutun. Yumurtayı bir kasede mikserle çırpın ve tozşeker ilave edip mikserle çırpmaya devam edin. Sütü eriyen Teremyağ'ın içine ekleyin ve bu karışımı yumurtaya ilave edip çırpın. Elenmiş un, kabartma tozu, vanilya ve kakaoyu ekleyip şöyle bir karıştırdıktan sonra tüm malzemeyi mikserle çırpın. Kek kalıbının her tarafını fırça yardımıyla Teremyağ ile yağlayın ve unlayın. Kalıpta kalan fazla unu kek karışımının içine ilave edin. Karışımı kalıba boşaltın ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir). Sos için çikolatayı Teremyağ ile birlikte bir kaba alın. Bu kabı kaynar su dolu tencereye oturtup, benmari usulü eritin. Pişen kek ılındıktan sonra üzerine gezdirin.
BİZE ULAŞIN