Talaş böreği tarifi
LIFESTYLE

Talaş böreği tarifi

Sofra Dergisi'nin sevilen şeflerinden Elif Korkmazel'in çay saati için birbirinden leziz yeni tarifleri...

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Aralık 2012


Malzemeler

2 çorba kaşığı Teremyağ
200 gram dana eti
1 adet soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
Tuz, karabiber
1 çay bardağı konserve bezelye
1/2 demet dereotu ve maydanoz
4 adet milföy hamuru
1/2 çay bardağı su

Üzeri için:

1 adet yumurta sarısı
Susam ve çörekotu

Tepsiyi yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ

Talaş böreği Yapılışı
Teremyağ'ı tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Karışımı biraz ılıtın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Börekleri Teremyağ ile yağladığınız fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.

Talaş böreği Yapılışı

Teremyağ'ı tencereye alın ve eritin. Üzerine et, tuz ve karabiber ekleyin. Suyunu salıp çekene kadar kavurun. Piyazlık doğranmış soğanı ilave edin. Soğanın rengi dönene kadar kavurun. Kıyılmış sivri biber ve rendelenmiş domatesi de ekleyin. Birkaç dakika kavurup, bezelyeyi ilave edin ve suyunu çekene kadar kısık ateşte kavurun. Üzerine kıyılmış dereotu ve maydanoz ekleyin. Karışımı biraz ılıtın. Oda sıcaklığında beklettiğiniz milföy hamurlarının ortasına hazırladığınız harçtan koyup bohça şeklinde kapatın. Börekleri Teremyağ ile yağladığınız fırın tepsisine ters çevirip yerleştirin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. Susam ve çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişirin.