Tahinli cevizli kek tarifi
Sofra Dergisi'nin sevilen şeflerinden Elif Korkmazel'in çay saati için birbirinden leziz yeni tarifleri...
GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Aralık 2012
Malzemeler
125 gram (3-4 çorba kaşığı) Teremyağ
1 su bardağı tozşeker
2 adet yumurta
1/2 su bardağı tahin
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz
1,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
16 adet yarım ceviz içi
1 çay bardağı su
Kabı yağlamak için:
1 çorba kaşığı Teremyağ
2-3 çorba kaşığı un
Yapılışı
Teremyağ ve tozşekeri mikserle iyice çırpın. Üzerine yumurtaları ve tahini ekleyip çırpmaya devam edin. Dövülmüş cevizi de ilave edip tahta bir kaşıkla karıştırın. Elenmiş un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırmaya devam edin. 1 çay bardağı su katın. Baton kek kalıbını Teremyağ ile yağlayıp, sonrasında unlayın. Hamuru kaba boşaltın ve üzerine ceviz içlerini koyup önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirin (pişip pişmediğini anlamak için kürdan batırın, kürdan temiz çıkıyorsa pişmiş demektir).