Sağlıklı yaşamın yeni adresi: Fittingo
LIFESTYLE

Sağlıklı yaşamın yeni adresi: Fittingo

Günümüzün en büyük problemi; iş hayatı, ev hayatı, sosyal hayat derken hep bir yerlere yetişme çabası içerisinde yaşamımızın akması. Soru şu ki "Bu koşuşturma sırasında sağlıklı ve düzenli beslenmemize ne oranda dikkat ediyoruz?"

GÜNCELLEME TARİHİ: 3 Mayıs 2013

Şanslıysak bir iki lokmada bazen de poğaça ya da simit ile geçiştirdiğimiz kahvaltılar, iki iş arasına sıkıştırsığımız öğle yemekleri, çok geç saatlere sarkan akşam yemeklerimizin sağlığımıza olumsuz etkilerini biliyor ama üzerinde durmuyoruz.

Hiç durmayan bir yoğunluk ama hareketsiz ve sporsuz günler geçiriyoruz.

Yaşadığımız bu hayat tarzı sağlıksız beslenme ve sonuç olarak istenmeyen fazla kilolar olarak bize geri dönüyor.

O zaman soracaksınız FİTTİNGO bu kısır döngüden bizi kurtaracak nasıl bir mucize öneriyor.Sonucuna asla ulaşamayacağınızı düşündüğünüz büyük geometri problemlerinden de hatırlayağınız gibi en karmaşık görünen soruların cevapları basit düşünebilmek ile kolayca çözülebilir.Tüm ekip bu mantık ile başlayarak çok kapsamlı ama basit düşünme mantığından sapmadan bir çalışma başlattık.
Fittingo size hayatınızın otokontrolünü elinize alma fırsatı veriyor.Bazal metabolik hızınız ve aktivite yoğunluğunuz dikkate alınarak, günlük almanız gereken kalori miktarınızı belirliyor. Gün içerisinde tükettiğiniz besinlerden aldığınız kalori ile yine yaptığınız aktivitelerden harcadığınız kalori miktarını sizin için hesaplıyor.Bu hesaplamanın ardından kalan tüketebilieceğiniz kalori miktarını yada limit aşımınızı kolayca takip edebiliyorsunuz.

Bazen sadece karnınızın açlığını giderebilmek için yediğiniz bir poğaçadan, aldığınız muzzam kalori miktarı ile kaçamak yaptığınızı düşünerek vicdan azabı ile yediğiniz bir sütlü tatlının kalorisini karşılaştırmak çok şaşırtıcı olabilir.

Fittingo Sağlıklı Yaşam Platformu iki yıllık bir çabanın ardından bu farkındalığı yaratabilmek, teknolojinin nimetlerinden bu kez sağlığımız için faydalanabilmek adına ve işin içine biraz da eğlence katmaya çalışarak kapılarını ziyaretçilerine açtı.

Fittingo; girdiğiniz cinsiyet, kilo, boy ve yaş bilgileri doğrultusunda sizin profilinizi çıkartır. Vücut Kitle İndeksinizi hesaplar. Hangi kilo aralıklarınının sizin için sağlıklı olduğunu belirler. Sağlık sınıfı dışında iseniz bunun hangi oranda olduğunu söyler.
Bu veriler doğrultusunda kendi kendinize bir hedef kilo belirleyebilirsiniz. Belirlediğiniz hedefe ulaşmak için haftada vermek istediğiniz kilo miktarını sistemden seçerek günlük kalori limitinizi öğrenebilirsiniz.

Sistemimiz, içerdiği Türk mutfağına ait yüzlerce yemek ve markalı ürünler ile en geniş kalori cetvelini elinde bulundurmaktadır. Fittingo üzerinden 4000'e yakın ürünün kalori, protein yağ ve karbonhidrat değerlerine kolayca ulaşabilir ve otomatik hesaplamaya tabi tutabilirsiniz.

Sadece aldığınız kaloriler değil, harcadığınız kalorileri de 86 ayrı farklı kategoriden seçerek sisteme ekleyebilirsiniz

Bu limitler çerçevesinde yukarıda belirttiğimiz 4000 üzerinde yiyecek çeşidinden günlük yediklerinizi ekleyebilir, yaptığınız hareket, spor aktiviteleri sonucu harcadığınız kalori değerlerini görebilirsiniz. Bu sayede gün içerisinde ne kadar kalori limitinizin kaldığını rahatlıkla görebilirsiniz. Raporlar ile hangi yiyecek size daha çok kalori aldırıyor. Hangi öğünleriniz daha yoğun kalori içeriyor gibi soruların cevaplarını rahatlıkla görebilir ve bunları yiyip yemekte kendinizi daha kontrollü hale getirebilir sağlıklı bir yaşama adım atabilirsiniz.