Evinizin tarzı ile fark yaratın
LIFESTYLE

Evinizin tarzı ile fark yaratın

Evinizin tarzıyla öne çıkması için cesur olmalısınız. Bazı ana noktaların altını çizip egzotik dokunuşlarla bunu başarmanız mümkün.

GÜNCELLEME TARİHİ: 30 Mayıs 2013

Cosmopolitan

Sıcak Renklerle Çalışın

Duvarlarınızı kırmızı, turuncu, pembe ya da açık sarı gibi sıcak tonlarda boyamak odanıza canlı ve farklı bir hava katar. Bunu odanın tümüne yapacak cesareti henüz bulamadıysanız, aynı etkiyi sağlamak için tek bir ana duvarı ya da tavanı kullanabilirsiniz.

Çerçevenin Dışına Çıkın

Bazı duvarları sahip oldukları yüzeylerle düşünüp sınırlamaktan uzaklaşmalısınız. Farklı desenlerde yapışkanlı duvar dekorlarıyla bunu yapabilirsiniz. Kocaman bir ağaç sticker'ını iki duvara ve belki tavana taşacak şekilde kaplayarak odanın farklı etkisinin altını çizmek elinizde.

Desenlerde Farklılaşın

Yastıklarınızın birkaçında odanın ana tonunun tezat tonlarından kullanın. Diğerlerinde çok fazla desen ve renk kullanmamaya gayret edin ki ortalık karışık görünmesin. Perde ve halıda da beklenmeyen desenler ve tonlar kullanabilirsiniz.

Tonlardan ve Objelerden Faydalanın

Salonunuzda meyveleri kullanarak harika renk geçişleri yakalayabilirsiniz. Bunun için mango, limon, portakal, yeşil elma alternatif olabilir. Her bir çeşidi ayrı ayrı kaplara koyup orta veya yan sehpalarda kullanabilirsiniz.

Kullanım Şekilleriyle Oynayın

Her objenin genel geçer bir kullanım yeri olduğu gibi, alternatifler yaratmak da sizin elinizde. Çiçekleriniz için kullandığınız güzel şekilli vazoların birkaç boyunu alıp bir arada kullanarak onlara mini heykeller muamelesi yapabilirsiniz. Diğer taraftan farklı boylarda sürahiler, çiçekleriniz ya da süs balıklarınız için ideal olabilir.