Karamelize Soğan ile Hardallı Piliç But
LIFESTYLE

Karamelize Soğan ile Hardallı Piliç But

Bugün ne yemek pişirsem diyenler buraya...

GÜNCELLEME TARİHİ: 5 Şubat 2014

Malzemeler:
4 adet piliç but
2 yemek kaşığı hardal
2 yemek kaşığı bal
2 yemek kaşığı sirke
2 yemek kaşığı zeytinyağı
3 adet soğan
2 tatlı kaşığı esmer şeker
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Hardal, bal, sirke, zeytinyağı, tuz ve karabiberi karıştırın. Butları bu sosa bulayın ve bir saat buzdolabında dinlendirin. Fırını 180 dereceye ayarlayarak, tavukları fırın tepsisine alın. Yaklaşık 30-35 dakika, butların üzerleri kızarana kadar fırında pişirin.

Tavada zeytinyağını ısıtın ve soğanları ekleyin. 3-5 dakika boyunca yüksek ısıda pembeleştirin.Üzerine şekeri ilave edin.Rengi kahverengi oluncaya kadar karamelize edin. Soğanları tuz ve karabiber ile tatlandırın. Hardallı piliç but ile servis edin.