Malzemeler:
1 su bardağı doğranmış mantar
1,5 su bardağı haşlanmış pirinç
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet taze jülyen doğranmış soğan
2 yemek kaşığı kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı pul biber
Sosu için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı soya sosu
Doğranmış dereotu
Tuz
Hazırlanışı:
Mantarları 2 dakika kavurun. Sirke ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Su çekene kadar pişirin. Pişen mantarları, haşlanmış pirinci, havucu, taze soğanı ve pul biberi karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip karıştırın.
Sosu için tüm sos malzemeleri karıştırıp pirince ekleyin. Afiyet olsun.
1 su bardağı doğranmış mantar
1,5 su bardağı haşlanmış pirinç
1 adet rendelenmiş havuç
1 adet taze jülyen doğranmış soğan
2 yemek kaşığı kaşar peyniri
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 yemek kaşığı su
1 tatlı kaşığı pul biber
Sosu için:
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu
1 çay kaşığı elma sirkesi
1 çay kaşığı soya sosu
Doğranmış dereotu
Tuz
Hazırlanışı:
Mantarları 2 dakika kavurun. Sirke ve suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Su çekene kadar pişirin. Pişen mantarları, haşlanmış pirinci, havucu, taze soğanı ve pul biberi karıştırın. Rendelenmiş kaşar peynirini de ekleyip karıştırın.
Sosu için tüm sos malzemeleri karıştırıp pirince ekleyin. Afiyet olsun.