Fevziye Biftek
LIFESTYLE

Fevziye Biftek

Bugün için yemeğiniz hazır mı?

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Şubat 2014

Malzemeler:
500gr. İncecik dilimlenmiş biftek
1 adet doğranmış taze zencefil
2 adet doğranmış taze soğan
2 diş ince kıyım sarmısak
Sıvıyağ
Sos için;
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı soya sosu
2 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı + 1 çay kaşığı mısır nişastası
1 çay kaşığı toz şeker
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Bir kapta sos malzemelerini karıştırın. Hazırlamış olduğunuz sosun içerisine ince dilimlenmiş biftek etlerini atıp karıştırın. Etleri yarım saat sosta bekletin. Kızartma tavasına sıvıyağı koyup kızdırın. Biftekleri kızartın. Kızaran etleri servis tabağına alın. Başka bir tavaya sıvıyağı koyun,kızdırın. Kıyılmış sarımsak, zencefil ve soğanları ekleyip soteleyin. Etlerin üzerine gezdirip servis yapın.Afiyet olsun.
.