Tarsus Köfte
LIFESTYLE

Tarsus Köfte

"Bugün ne yemek yapsak?" diyenler için gelsin...

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Şubat 2014

Malzemeler:
500gr. kıyma
2 dilim ekmek
Yarım su bardağı süt
Yarım su bardağı krema
Yarım su bardağı un
1 adet yumurta
1 adet rendelenmiş soğan
1 su bardağı ince doğranmış mantar
1 yemek kaşığı tereyağı
Yarım demet dereotu
Sıvıyağ
Yarım limon suyu
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı:
Ekmekleri süt ile ıslatın. Soğanları tereyağında kavurun ve soğumaya bırakın. Yumurtaları çırpın. Ekmekleri sıkarak sütten çıkarın. Derin bir kaba kıymayı koyup içine kavrulmuş soğanları, çırpılmış yumurtaları, ekmekleri, dereotunu, karabiberi ve tuzu koyarak iyice yoğurun ve küçük yuvarlak köfteler hazırlayın. Bir tavada tereyağının yarısını sıvıyağ ile kızdırın. Köfteleri una bulayın ve yağda kızartın. Kremanın içine yarım limonun suyunu koyun çırpın. Bir tencereye kalan tereyağını koyup kızdırın. Mantarları içine atarak biraz çevirin. Kızarmış köfteleri ve kremayı mantarların üzerine ekleyip tuzunu ve karabiberini koyun. Kaynayınca tencereyi yarım kapatarak 30 dakika pişirin,servis edin.