LIFESTYLE
Zencefilli Kek
Çayın yanında oh mis gibi! Fevziye Sürmeli'nin nefis tariflerinden biri daha. Afiyet olsun...
GÜNCELLEME TARİHİ: 11 Şubat 2014
Malzemeler:
2,5 su bardağı un
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 tatlı kaşığı toz zencefil
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Kabartma tozu
Bir çimdik tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Derin bir karıştırma kabının içerisine un, kabartma tozu, toz zencefil, tarçın ve tuzu ekleyin. Ayrı bir kabın içerisine tereyağı, toz şeker, süt ve yumurtaları ekleyip karıştırın. Bu karışımı unlu karışımın içerisine ilave edin.Karışımı kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 45-50 dakika pişirin. 0 dakika dinlendirin. Üzerine toz tarçın ve pudra şekeri serpin.
2,5 su bardağı un
1 su bardağı eritilmiş tereyağı
1 su bardağı süt
4 adet yumurta
3 tatlı kaşığı toz zencefil
1 su bardağı şeker
1 tatlı kaşığı tarçın
Kabartma tozu
Bir çimdik tuz
2 yemek kaşığı pudra şekeri
1,5 çay kaşığı tarçın
Hazırlanışı:
Derin bir karıştırma kabının içerisine un, kabartma tozu, toz zencefil, tarçın ve tuzu ekleyin. Ayrı bir kabın içerisine tereyağı, toz şeker, süt ve yumurtaları ekleyip karıştırın. Bu karışımı unlu karışımın içerisine ilave edin.Karışımı kek kalıbına boşaltın. Önceden ısıtılmış 175 dereceli fırında 45-50 dakika pişirin. 0 dakika dinlendirin. Üzerine toz tarçın ve pudra şekeri serpin.