Mısır Ekmeği
LIFESTYLE

Mısır Ekmeği

Bugün mutfakta ne yapsak? Fevziye Sürmeli'den lezzi tarifler her gün burada... Afiyet olsun!

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Şubat 2014

Malzemeler:
1 paket kuru maya
1 çay kaşığı toz şeker
4 yemek kaşığı ılık su
2 su bardağı mısır unu
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı kaynamış su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 su bardağı un

Hazırlanışı:

Maya ve şekeri harmanlayıp üzerine ılık suyu ekleyin. 2-3 dakika bekletin,karıştırın. Kaseyi hava almayacak şekilde kapatarak 8-10 dakika bekletin. Bir kapta mısır unu, tuz ve 1 bardak suyu karıştırın. 1 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. 15 dakika dinlendirin. Mayalı karışımı,mısır unlu karışıma ekleyin. Yavaş yavaş unu da ekleyerek hamur haline getirin. Bir kasenin içini yağlayın. Hamuru yağlanmış kaseye alın,üzerini örtüp 30 dakika bekletin.Bir fırın tepsisini yağlayın, hamuru tepsiye yayın. 30 dakika daha dinlendirin.Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.