LIFESTYLE
Acemi İçli Köftesi
Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den yine özel bir tarif. Afiyet olsun.
GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Şubat 2014
Malzemeler:
Yarım kg. köftelik bulgur
Yarım paket irmik
Yarım paket un
1yumurta
4 adet soğan
250gr. Kıyma
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Döülmüş ceviz içi
Hazırlanışı:
Yarim kg. bulgur ve yarim paket irmigi sicak su ile islatin. Yumusayan irmik ve bulguru tuz, un ve 1 yumurta aki ile yogurun. 4 adet sogan ve 250 gr. kiymayi kavurun, tuz, ceviz ve karabiberli ic harcinizi hazirlayin. Yarim ay seklinde pogaca yapar gibi sekiller vererek, kaynar suda haslayin. Salca sosu ile sunabilirsiniz.
Yarım kg. köftelik bulgur
Yarım paket irmik
Yarım paket un
1yumurta
4 adet soğan
250gr. Kıyma
Tuz
Karabiber
Toz kırmızı biber
Döülmüş ceviz içi
Hazırlanışı:
Yarim kg. bulgur ve yarim paket irmigi sicak su ile islatin. Yumusayan irmik ve bulguru tuz, un ve 1 yumurta aki ile yogurun. 4 adet sogan ve 250 gr. kiymayi kavurun, tuz, ceviz ve karabiberli ic harcinizi hazirlayin. Yarim ay seklinde pogaca yapar gibi sekiller vererek, kaynar suda haslayin. Salca sosu ile sunabilirsiniz.