Pekmezli Elma

Yemek yazarımız Fevziye Sürmeli'den leziz bir tat. Afiyet olsun.

Malzemeler:
3 laşık sıvı yağ
4 yemek kaşığı pekmez
3 çay bardağı şeker
4 adet elma
2 yumurta
1 portakal suyu
3 çay bardağı un
Yarım bardak ceviz
1 paket kabartma tozu

Hazırlanışı:
3 kaşık sivi yag, 4 yemek kaşığı pekmez ve 1 cay bardağı sekeri karistirip firin kabinizin dibine dokun. Uzerine 3-4 adet soyulup dilimlenmis elmayi yerlestirin. Ayri bir yerde 2 yumurta, 2 cay bardağı seker, 1 portakalin suyu, 3 cay bardağı un, yarim bardak ceviz ve 1 paket kabartma tozunu karistirip elmalarin uzerine dokun. Firinda 20-25 dk. pisirin. Ters cevirerek servis edebilirsiniz.

BİZE ULAŞIN