Kendi malzemelerinizle kendi suyunuzu yaratın
LIFESTYLE

Kendi malzemelerinizle kendi suyunuzu yaratın

Çeşitli bitki, baharat, sebze ve meyvelerin eklenmesiyle oluşturulan su karışımları, sıvı ihtiyacını karşılamada en sağlıklı seçeneklerden biri olarak dikkat çekiyor. Günlük kalori ihtiyaçlarına uygun hazırladığı günlük menüleri, her gün binlerce kişiye,

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Mart 2014

Yaşamımızı sürdürmemiz, hayatta kalmamız için en önemli ihtiyacımız olan su, her gün yeni bir faydasıyla bizleri şaşırtmaya devam ediyor. Son zamanlarda pek çok ünlü kişinin elinde görmeye başladığımız su karışımları, evlere diyet yemek servisi yapan Rafinera'nın da diyet dostu önerileri arasında yer alıyor. Özel su karışımları, sindirimden bağışıklık sistemini güçlendirmeye, cilt korumasından, ruh sağlığına kadar birçok konuda kişilerin sağlığı üzerinde olumlu etkiler bırakıyor.

Uzmanlar, suyun zayıflama üzerinde de olumlu etkileri olduğu düşüncesinde birleşiyorlar. Su, yarattığı tokluk hissi, atıştırma isteğini azalması ve öğünler öncesinde tüketilmesi halinde yemeğin ölçüsünü kaçırmayı engellemesiyle, diyetlerde başarının en önemli parçalarından biri olarak dikkat çekiyor. Özellikle sıcak su tüketimi, sıcak suyun soğuk suya oranla daha fazla tokluk hissi yaratması, sindirim dostu olması ve kabızlığı önlemesi gibi olumlu etkileriyle son zamanlarda pek çok kişi tarafından tercih ediliyor.

Su içme alışkanlığı edinememiş ya da su içmeyi sevmeyenler için, Rafinera'nın "Özel Su Karışımları" gerek tatları gerekse faydalarıyla kişilerin sıvı ihtiyaçlarını yine su ile karşılamalarına olanak sağlıyor. Zararlı katkı maddeleriyle üretilmiş, doğal vitamin ve mineral değerlerini kaybetmiş hazır meyve suyu ve diğer içeceklere karşı doğal, sağlıklı ve faydalı bir alternatif olarak önerilen özel su karışımlarını hazırlamak ve sağlıklı bir şekilde saklamak çok kolay.
Rafinera'nın takipçileri için reçetelendirdiği su karışımlarına, salatalık, elma, havuç, karpuz parçaları, nane veya portakal dilimleri gibi pek çok tat ve besin öğesi katmak mümkün. Kan şekerini dengeleyen çubuk tarçın, aroması yüksek olan portakal kabuğu veya elma kabuğu ile hazırlayabileceğiz su karışımları, istendiğinde tatlarını daha da artırabilmek için birkaç saat buzdolabında bekletilebiliyor.